Továbbra is ranglistás az elhunyt bokszoló

2005.09.28. 13:09
Levander Johnson tíz nappal ezelőtt szenvedett vereséget az IBF címmeccsén, majd a súlyos fejsérülések következtében öt nappal később elhunyt. Ennek ellenére továbbra is hetedik a szervezet ranglistáján.
Levander Johnson több mint másfél hete szenvedett vereséget a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) könnyűsúlyú világbajnoki címéért rendezett mérkőzésen, a mexikói Jesus Chaveztől. Az amerikai öklöző ugyan még saját lábán hagyta el a ringet, de nem sokkal később összeesett és agyvérzéssel szállították kórházba.

A kómába esett bokszolót az orvosi kezelések sem tudták azonban megmenteni és a meccs után öt nappal meghalt. Ennek ellenére neve - halála után öt nappal is - szerepel az IBF ranglistáján.

A profibox.hu értesülései szerint azonban nem egyedi esetről van szó, hiszen évekkel ezelőtt egy másik nagy szervezet, a WBO (Boksz Világszervezet) is belefutott egy hasonló ügybe. Sőt, akkor az érintett bokszoló jóval halála után - ki tudja miért - javított is korábbi helyezésén.

A mostani eset talán annyiban más, hogy a világszervezet korábbi világbajnokáról van szó, akit az IBF felső vezetésének szeme láttára vertek meg és vittek a szeptember 17-i meccs után korházba, s akiről a szervezet elnöke meleg szavakkal emlékezett kommünikéjében.