Erdei ellenfelét dicséri és viszont

2005.10.19. 14:23
Szombaton Halléban, a francia Mehdi Sahnoune ellen lép ringbe a WBO világbajnoki címének megvédéséért Erdei Zsolt. Az összecsapást eredetileg július elején rendezték volna, de akkor a magyar bokszoló betegsége miatt elmaradt az találkozó. A meccs előtti első sajtótájékoztatón mindkét fél a másik dicséretével volt elfoglalva.
Idén eddig mindössze egy világbajnoki meccset vívott Erdei Zsolt. A WBO (Boksz Világszervezet) félnehézsúlyú világbajnoka még februárban aratott pontozásos győzelmet az argentin Hugo Hernan Garay ellen. A magyar öklöző akkor nem nyújtott meggyőző teljesítményt, végül minimális különbséggel diadalmaskodott.

A gombás marha győzött

Júliusban a francia Mehdi Sahnoune lett volna a következő ellenfél, és a tét sem volt kicsi, hiszen "Madár" esetleges győzelmével reális esélye lehetett, hogy címegyesítő meccsen találkozzon a WBA (Bokszvilágszövetség) félnehézsúlyú világbajnokával Fabrice Tiozzoval.

Azonban a találkozót megelőző napon Erdei elrontotta a gyomrát, így nem jött létre az összecsapás. A meccset megelőző csapatvacsorán gombár marhát fogyasztott, és véleménye szerint túlzott gomba imádata "ütötte" őt ki.

Sahnoune-on át vezet az út Tiozzo felé

Az akkor elmaradt összecsapást, ezen a hétvégén pótolják, a németországi Halléban. A mérkőzés érdekessége, hogy amíg a franciának ez lehet az utolsó lehetősége komoly címet szerezni, addig Madár előtt a győzelem ismét megnyithatja az utat a WBA világbajnok Tiozzo felé. A meccset megelőző első sajtótájékoztatón meglepetésre mindkét fél, a másik dicséretével volt elfoglalva.

A profik között eddigi valamennyi (huszonkét) mérkőzését megnyerő Erdei szerint Sahnoune például nem rosszabb bunyós, mint Tiozzó, aki a magyar öklöző volt csapattársát Michalczewskit is legyőzte. Ennek ellenére nem tart az összecsapástól, véleménye szerint Los Angelesben remek munkát végzett és úgy érzi sikerül megvédenie világbajnoki övét.

Madár első főmeccse

Erre az övre fáj a francia foga is, aki nagyon jó bokszolónak tartja Erdeit. A harminckét meccséből mindössze egyet elvesztő (2003-ban az olasz Silvio Branco verte), ellenben 27 alkalommal kiütéssel diadalmaskodó gall véleménye szerint, elenfele technikailag szinte tökéletes, sokat lehet tőle tanulni, ennek ellenére mindent megtesz, hogy elvegye a már említett övet Erdeitől.

A hazai pálya mindenesetre Erdei mellett szól, hiszen Sahnoune eddigi valamennyi összecsapását francia földön vívta, mindössze egyszer hagyta ott az anyaországot, de akkor is Guadeloupe-on, a francia gyarmaton bokszolt. A helyszín sokáig bizonytalan volt, végül Halle lett a befutó, ugyanakkor pályafutása során először, - a német köztévé kérésére - Madáré lesz a gála főmeccse.