Kokó: Erdei jövője szombat este kezdődik

2005.10.21. 12:00
A félnehézsúlyú profi ökölvívó ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt címvédő mérkőzését először közvetíti élőben német televíziós csatorna, így különös rangja van az összecsapásnak. A huszonkét győztes meccsel rendelkező versenyző negyedszer teszi kockára övét, ezúttal a francia Mehdi Sahnoune az ellenfél. A mérkőzés ellenőre, Kovács Kokó István szerint a két öklöző között van tudásbeli különbség a magyar javára, és reméli, ezt érvényesíti is Madár Halléban.
A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoka, Erdei Zsolt szombat este Halléban védheti meg negyedszer világbajnoki címét. Ellenfele az a francia Mehdi Sahnoune lesz, akivel már július elején össze kellett volna csapnia, de ebben megakadályozta gyomorrontása, a mérlegelés után ugyanis gombás marhabélszínt fogyasztott.

Az egyedüli piacképes világbajnok Erdei lehet a klubnál

Erdei 2005 februárjában Garay ellen

A német közszolgálati televízió, a ZDF élőben, tizenegy óra után közvetíti a gálát, és Erdei nagy áttörés előtt állhat, hiszen klubjának, az Universumnak egyedüli piacképes világbajnoka a férfiaknál. Ha most megszeretteti magát a nézőkkel, akkor akár olyan mesés összegekért is a ringbe szállhat, mint a példaképének tartott Dariusz Michalczewski. A februárban kiütött "Tigris" hárommillió eurót, közel egymilliárd forintot is zsebre tehetett egy mérkőzése után.

"Mint minden világbajnoki címmérkőzés előtt, most is azt kell mondanom, hogy a mérkőzés nyitott, és százalékban nem lehet kifejezni az esélyeket" - kezdte az Indexnek Kovács "Kokó" István, az amatőrként és profiként is világbajnok egykori öklöző.

Hozzátette, bízik abban, hogy korábbi klubtársának jól sikerült amerikai felkészülése, és ha a formájával nem lesz gond, akkor biztosan kiütközik a két versenyző közötti tudáskülönbség, és akkor meg kell nyernie az összecsapást Erdeinek.

Veszélyes lehet a meccs második fele

Kokó osztja Erdei azon véleményét, hogy a jobb reflexek, a gyorsaság, és a nagyobb pontosság döntheti el a magyar öklöző javára a meccset, de felhívta arra is figyelmet, hogy Sahnoune nagyon kemény és harcias bunyót fog bemutatni. "Ennélfogva a meccs második fele veszélyes lehet, Madár kondíciója tökéletes kell legyen, és az ütéseket is jól kell bírnia" - mondta, és érzése szerint az első menetekben fölénybe kerül a magyar bunyós.

A mérkőzés ellenőre ezúttal is a harmincöt éves Kokó is lesz, és a négy világbajnoki címmeccsből mindössze egyszer nem lehetett ott hivatalosan a ring mellett, februárban, Hugo Hernan Garay ellen. Ez a meccs volt Erdei legnehezebb találkozója.

Kokó nem nyilatkozott a pénzdíjakról

"Egyelőre felesleges azzal foglalkozni, mi lehet a remélt győzelem után, mert a profi ökölvívásban bármi elképzelhető. Erdei jövője szombat este kezdődik. Ha nyer, akkor van értelme arról beszélni a címegyesítésről, igaz sok konkrétumot már akkor sem lehet majd ismertetni" - magyarázta Atlanta olimpiai bajnoka.

A pénzdíjakkal kapcsolatosan kifejtette, hogy a sajtó mindig igyekszik eltalálni, mennyiért bokszol Erdei, de mindez eddig általában kevésbé sikerült. Kokó a konkrétumokat tisztségéből adódóan ismeri, de mint közölte, ez nem tartozik a nyilvánosságra.