Erdei riválisa lesz a 'főrossz' a Rocky 6-ban

2005.10.27. 09:30
Decemberben kezdik el forgatni a Rocky 6 című film forgatását. A Sylvester Stallone rendezésében készülő filmben jelentős szerepet kap Antonio Tarver is. A Nemzetközözi Bokszszervezet (IBO) félnehézsúlyú világbajnoka az idősödő, de visszatérő Rocky Balboa ellenfele lesz.
Antonio Tarver október elején pályafutása során másodszor is legyőzte Roy Jones-t, ezzel megvédte a Nemzetközözi Bokszszervezet (IBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét. A találkozó után - az Erdei Zsolttal egy kategóriában szereplő - Tarver úgy nyilatkozott, szeretné, ha most már mindenki elismerné őt.

Tarver=Mason Dixon

Tarver (jobbra) előbb a ringben ütötte ki Roy Jones Jr.-t (fotó: epa)
Tarver (jobbra) előbb a ringben ütötte ki Roy Jones Jr.-t (fotó: epa)
Erre a közeljövőben nem csak az ökölvívásban, de a film világában is lehetősége lesz. A Profibox.hu információi eldőlt, hogy Tarver alakítja majd Mason Dixon szerepét a Sylvester Stallone által jegyzett Rocky 6-ban.

Minden idők talán leghíresebb "filmes bokszolója" 1976-ban tűnt fel a vásznon, és az azt követő tizenöt évben, még négy részt forgattak - valamennyit Stallone főszereplésével. (Az első epizód sikerét - három Oscar-díj - egyik sem tudta megközelíteni.) Az ESPN Hollywood értesülései szerint a legújabb epizódban az idősödő Rocky Balboa visszatér az egykori nehézsúlyú világbajnok, Mason Dixon ellen.

Jones csak kiütött statiszta lehet

A szerepre Tarver mellett az akciófilmek új sztárja, Vin Diesel és a Tarver által legyőzött egykori világelső Roy Jones Jr. is pályázott. Végül azonban a korábban négy súlycsoportban is világbajnok Jones kiesett, és Tarver oda is piszkált neki. Azt mondta, legfeljebb azok közül a srácok közül játszhat el egy szerepet, akiket a film során kiütnek Stallonéval.

Tarver roppant megtisztelőnek tartja, hogy Stallone - aki rendezője és forgatókönyvírója is a filmnek - korábban úgy nyilatkozott, rá szabta az ellenfél szerepét a december elején kezdődő forgatáson.