A Vipera kiütéssel nyert, Miló Viktória simán kikapott

2005.10.29. 23:35
A nagyváltósúlyú Kovács Attila a korábban két vb-döntőben is vesztes francia Mamadou Thiamot a hetedik menetben kiütéssel győzte le a szentesi bokszgálán. A félelmetes ütőerejű Thiam negyvenkettedik meccsén az ötödik vereségét szenvedte el. A nagyközépsúlyú Nagy József Kovácshoz hasonlóan szintén Európa-bajnok lett, Miló Viktória viszont kikapott, de világbajnok maradt.
A szombat esti szentesi bokszgálán elsőként Nagy "Hóhér" József lépett ringbe, ellenfele az angol Thornton volt, a tét pedig az Európai Bokszszövetség (EBA) nagyközépsúlyú öve.

A Hóhér simán nyert, Miló simán kikapott

A magyar öklöző kisebb sérülése ellenére vállalta a mérkőzést, és végig fölényben volt a meccs felénél riválisa szemöldöke is felrepedt. Az eddig hibátlan mérleggel rendelkező Nagy tizenkettedik meccsén is egyhangú pontozással nyert.

A légsúlyú Miló Viktória a sajátjánál egy súlycsoporttal lejjebb lépett ringbe, hogy a kislégsúlyban az orosz Anasztaszia Toktaulovával mérje össze erejét.

Miló az első menettől kezdve alárendelt szerepet játszott, volt olyan pontozó, akinél egyetlen menetet sem nyert meg a tízből. A meccs végén Miló elismerte, nem érdemelt győzelmet, még ha nagyon komolyan készült erre a meccsre is. Az egyhangú pontozásos vereség ellenére Miló a légsúly világbajnoka maradt.

Thiam Trinidad ellen is bokszolhatott már

Az este főmeccsén a nagyváltósúlyú Kovács Attila a francia Mamadou Thiammal találkozott, és az ő meccsükön is az Európa-bajnoki címet érdemelte meg a győztes. Kovács júniusban a WBA kisvilágbajnoka lett, tizennégy meccséből eddig mindössze egyet veszített el.

Thiam eddig már kétszer bokszolt a Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki övéért, de mindkétszer veszített, igaz egyszer a világklasszis Felix Trinidad ellen, másodszor pedig a szintén jó nevű francia Samaniego ellen. Trinidad ellen 2000-ben maradt alul, a másik meccs erre két évre volt. Thiam a huszonhetedik a világranglistán, hét hellyel előzi meg Kovácsot.

A hetedik menetben befejezte a csatát

A félelmetes ütőerővel rendelkező Thiam a második és a harmadik menetben megfogta a magyar öklözőt, ő irányított, a hatodikban viszont fölénybe került Kovács "Vipera" Attila, még akkor is, ha állítása szerint ekkor jutott holtpontra.

Ebből a hetedikben azonban semmit sem mutatott, egy bal felütéssel megrendítette nagynevű riválisát, aztán érthetetlenül nem sorozta meg. Amíg tudatosult benne, hogy "rá kell mennie" eltelt néhány másodperc.

Még rangosabb meccs jöhet

Aztán többször megütötte a szemlátomást bajban lévő szenegáli származású franciát, a bíró pedig rászámolt Thiamra. Miután újra mehetett a küzdelem, jottányit sem változott a helyzet, a francia a köteleknél védekezett, nem tudott visszaütni, a mérkőzésvezető pedig beszüntette be a küzdelmet.

Kovács Attila egy nagyon komoly ellenfelet győzött le, és a következő alkalommal még rangosabb meccset vívhat.