Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Rácz Félixet becsapták a brazil álbokszolókkal

2005.12.12. 13:35
Hét meccs közül öt remek összecsapást hozott a szombati győri bokszgálán, mégis mindenki arról a kettőről beszél, amelyek inkább illettek kabaréba, mint egy ilyen eseményre. A Nagy "Csonttörő" Jánost is menedzselő Rácz Félix hiába küldte szinte legjobbjait is a ringbe, egy brazil ügynök, aki sztárokat ígért, két olyan embert hozott ide, akiket jóindulattal sem lehet ökölvívónak nevezni.

"Kinek higgyek, ha már egy országos szövetségben sem lehet bízni? A brazilok azt mondták, nyolcvanöt százalékos győzelmi mutatóval bíró bokszoló, ezek után mindent csinált, csak bokszolni nem volt hajlandó" - mondta Rácz Félix, a Felix-Promotion tulajdonosa, utalva a szombati győri gála főmeccsének beharangozott Kovács "Vipera" Attila-Denis De Barros meccsen történtekre.

Egy bokszolónak nevezett valaki

A brazil szinte elfutott a magyar öklöző elől, majd miután a mérkőzésvezető figyelmeztette és megintette, a második menet elején összeesett, holott a magyar bokszoló hozzá se ért. A közönség hiába fütyült, a dél-amerikai nem volt hajlandó folytatni a találkozót.

"Nem akarok mentegetőzni, vagy ujjal mutogatni másokra. Az azonban biztos, roppant kellemetlenül érzem magam, és úgy érzem, erről nem kizárólag én tehetek. Ugyanaz a brazil menedzser hozta ide, aki annak idején Dos Santost, akivel Csonttörő remek meccset vívott" - mondta Rácz.

Már "kötelező" volt egy ilyen gála

Sajnos a brazil menedzser valamit elnézhetett, mert a Csonttörőnek szánt másik brazil, Juciel Lima Nascimento is mindössze egy menetet bírt a lebetegedett világbajnoks helyére beugró Mészáros András ellen. Rácz ugyanakkor szomorúnak tartja, hogy mindenki ezzel a két meccsel azonosítja a gálát, holott a hét meccsből ötön remek összecsapásokat lehetett látni. "Ez volt közel a kétszázadik rendezvényem, és ez volt az első ilyen esetem, mondhatni már kötelező volt" - mondta a magyar menedzser.

"Nascimento 12-4-es mutatóval érkezett, és egy európai öklözőnél ez valamit jelent, de ezt a két brazilt nem is nevezném bokszolónak. Mindenesetre most nyomozunk, hogy egyáltalán ő volt-e" - mondta Rácz, aki ilyen teljesítmény után, nem volt hajlandó kifizetni a fellépti díjat a brazil "ökölvívóknak".