Miló Viktória mögé szorult Erdei Zsolt

2006.03.03. 12:08
Május hatodikán teszi ötödször kockára a félnehézsúlyú profi ökölvívó, Erdei Zsolt a WBO-nál megszerzett világbajnoki címét - adta hírül a Nemzeti Sport. Az ellenfele egyelőre ismeretlen, az ellenben biztos, hogy Miló Viktóriáé lesz a főmeccs, utána szólítják ringbe a legjobban jegyzett magyar világbajnokot.

Miután Erdei Zsolt menedzsere Dámosy Zsolt az Index érdeklődésére február elején kijelentette, hogy az ő közreműködésével biztosan nem lesz védencének magyarországi mérkőzése májusban, címegyesítő mérkőzésben reménykedett a félnehézsúlyú világbajnok. A címegyesítést a francia Fabrice Tiozzo a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoka ellen tervezték.

Klubtársa ellen is ringbe léphet Erdei

#alt#
Erdei ezt az övet védheti meg ötödször (fotó: epa)

Péntekre kiderült, egy választott - tehát nem a kötelező kihívó - ellenféllel szemben teszi kockára világbajnoki övét május hatodikán Düsseldorfban, egyelőre még csak találgatások vannak, ki lehet a következő rivális. Az sem zárható ki, hogy valamelyik klubtársa, a német Thomas Ulrich vagy a horvát származású Stipe Drews ellen lép ringbe a magyar öklöző.

Erdei találkozója egyébként nem főmeccs lesz a német divat fővárosában, mert az a légsúlyú Miló Viktóriáé és Regina Halmiché, akik a Női Nemzetközi Bokszszövetség (WIBF) légsúlyú világbajnoki övéért csapnak össze. Az ugyancsak universumos Halmich eddig negyvenkilencszer nyert, egy döntetlen mellett egy vereséggel rendelkezik, de az a kudarcát tizenegy éves.

Egyszer már szerencsét hozott Halmich

Miló Viktóriának eddig öt veresége van, az első kettőt mindjárt az első két meccsén szenvedte el, legutóbb Csábi Bettina és az orosz Anasztaszia Toktaulova múlta felül. A Csábi elleni 2004 szeptemberében elszenvedett pontozásos vereségét vitatta, az orosz versenyzővel szemben - tavaly októberben - viszont egyértelműen alulmaradt.

Erdeinek a harmincéves Halmich egyszer már szerencsét hozott, hiszen amikor a mexikói Julio Cesar Gonzáleztől elhódította a világbajnoki címet, akkor Karlsruhéban épp Halmich előtt bokszolhatott.

Erdei már kiéhezett

A gála érdekessége lehet, hogy a két magyar öklöző két nagy kereskedelmi csatorna szolgálatában áll, ezért a két rivális csatorna is összecsap május első hétvégéjén. Miló meccse tíz órától, Erdeié tizenegytől kezdődhet.

"Madár" úgy nyilatkozott a sportnapilapnak, nagyon szeretne már ringben lenni, és nem érdekli, hogy Miló mögé szorult, mert utoljára októberben bokszolt, és már igen kiéhezett egy újabb mérkőzésre. Ha most nem kapott volna mérkőzést, akkor egy nyári időpont lehetett volna a következő. Erdei bízik a jó nézettségben, hiszen neki a német ZDF-nél kell elsősorban bizonyítani. Sahnoune elleni kiütéses diadalát négymillióan látták, Halmichot hatan is szokták nézni.