Júliusban lehet kétszeres világbajnok Erdei Zsolt

2006.03.14. 15:14
Májusi címvédése után címegyesítő meccset is vívhat Erdei Zsolt a Bokszvilágszervezet félnehézsúlyú világbajnok öklözője. Előbb az olasz Pietro Aurino, majd a Dariusz Michalczewski karrierjének véget vető, francia Fabrice Tiozzo lehet az ellenfele.

Szerdán jelenti be hivatalosan Erdei Zsolt következő, május 6-i ellenfelét klubja, az Universum Box-Promotion. Az már korábban is ismert volt, hogy a düsseldorfi gálán nem a félnehézsúlyú világbajnok Madáré lesz a főmeccs: azt a szintén universumos, német Regina Halmich vívja majd Miló Viktóriával.

Verhető ellenfél

#alt#
Aki hazaküldte Michalczewskit (fotó: epa)

A profibox.hu úgy tudja, a profiként még veretlen (23 mérkőzés, 23 győzelem) magyar öklöző a Bokszvilágszervezet (WBO) ranglistáján hatodik Pietro Aurino ellen védhetné meg ötödször övét. Aurino néhány napja Béres Zoltánt győzte le Bergamóban, pontozással. Az olasz 29 éves, 35 győzelme mellett kétszer veszített, 2000-ben Juan Carlos Gomez, és Johnny Nelson ellen is, mindkétszer TKO-val.

A legjobb helyezése a Bokszvilágtanácsnál van, ott harmadik. A fightnews összesített rangsorában nincs az első tizenötben. Tavaly csak pontozással győzte le azt a Ramdane Serdjane-t, akit Erdei 2003-ban az első menetben kiütött.

Lyonban Tiozzo ellen

Az esetleges címvédés után július 29-én lépne ringbe Fabrice Tiozzo ellen Erdei. A francia jelenleg is a Bokszvilágszövetség világbajnoka, annak ellenére, hogy 2005. február 26., vagyis amióta az övet megszerezte Dariusz Michalczewskitől, nem lépett szorítóba. A két öklöző címegyesítő meccsét már régen tervezik, de mindeddig nem sikerült összehozni a találkozót.

A profibox.hu úgy tudja, hogy a találkozónak Lyon adhat majd otthont. Az eddigi 49 mérkőzésén csak kétszer vereséget szenvedő francia Tiozzo idén lesz 37 éves, mindkétszer az amerikai Virgil Hill ellen maradt alul.