Erdei: Minden meccs a túlélésért zajlik

2006.05.10. 12:49
A Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt újabb címvédése után sem valószínű, hogy a következő alkalommal címegyesítő mérkőzésen lép a ringbe, és annak is kevés az esélye, hogy idén Magyarországon öklözzön. Elárulta, edzője elégedettebb volt szombati teljesítményével, mint ő maga. Elragadta a hév, azért nem tudta még korábban, a tizedik menet előtt befejezni az ausztrál Paul Murdoch elleni összecsapását.

A WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt ötödször védte meg címét szombat este - ezúttal minden megeröltetés nélkül. Most kapta a legkönnyebb riválist - sérülés nélkül megúszta az összecsapást -, a nyolcadik menetben megrendítette az ausztrál Paul Murdochot, majd a tizedikben a mérkőzésvezető beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet.

Hamarosan gyereke születik a bajnoknak

Erdei felkészülését ezúttal semmi sem zavarta, kitűnő és erős partnerekkel kesztyűzött, csupán annyi hátráltatta átmenetileg, hogy a felesége terhes lett, és néhány alkalommal kórházba kellett vinnie. "Boldogok vagyunk, Arabella ugyan lefogyott, eddig megviselte a terhesség, de nagyon örülünk" - vallotta be szerdai sajtótájékoztatóján fülig érő szájjal.

"Izgultam a találkozó előtt, de korántsem annyira, mint máskor. Tudtam, hogy gyorsabb vagyok, tudtam, ha zártan védekezek, akkor nagy baj nem érhet, és szerencsére könnyen hoztam a meccset" - mondta.

Elhamarkodottan csapkodott

#alt#
Erdei Zsolt edzőjével, Fritz Sdunekkel (fotó: AFP)

Nem volt ugyanakkor maximálisan elégedett, mert amikor a nyolcadik menetben, illetve előtte is megrendítette ellenfelét, akkor nem tudta gyorsan befejezni a mérkőzést, mert "elragadott a hév, és elhamarkodottan csapkodni kezdtem".

"A nyolcadik menetben már kis híján felugrottam a levegőbe, mikor a balhorgok után jobbal halántékon ütöttem Murdoch-ot, és elterült a ringben. Kissé érthetetlen volt, hogy nem lett vége akkor a meccsnek, aztán a tizedik menet előtt már a bíró ment oda a ringsarokba, és felhívta ellenfelem edző-édesapjának figyelmét, nincs sok értelme a folytatásnak. Ők azonban ragaszkodtak a folytatáshoz, de akkor sem fejtett ki ellenállást" - magyarázta.

Rangos meccsben bízik Madár

Érzékeltette, fejlődnie kell, mert egy megsorozott ellenfél visszaüthet úgy, hogy a fölényben lévőt meglepheti. Elismerte, az ausztrál "halálfélelmében" egyszer nagyon keményen el is találta.

Úgy véli, jó visszhangja volt sikerének, és hogy edzője, Fritz Sdunek elégedettebb volt, mint ő. Pillanatnyilag nyolcvan százalék az esélye annak, hogy július utolsó hétvégéjén a ringbe lép, és jelenleg biztosnak látszik, hogy nem címegyesítő összecsapáson. Abban ellenben bizakodik, hogy rangos meccset kap.

Tiozzónak nincs kedve

"A Michalczewskit kiütő francia Fabrice Tiozzónak elszaladt a súlya, neki most nincs kedve velem bokszolnia. Az IBF bajnokának, az angol Clinton Woodsnak lekötött meccse van Glenn Johnsonnal szemben, míg a lengyel Tomasz Adamek összetűzött nagyhajú menedzserével, Don Kinggel így először a viszonyukat kell rendezni."

Madár nem csalódott, az csak akkor lenne, ha több konkrétum lett volna, és előrehaladottabbak a tárgyalások. "A nagy álmom ettől függetlenül persze az, hogy több szervezetnek is a bajnoka legyek, az töltene el igazán büszkeséggel, még ha a rizikó is értelemszerűen nagyobb. De hát itt minden meccs a túlélésért zajlik."

Sok kérdést kell tisztázni

Menedzsere, Dámosy Zsolt hozzátette, hogy egy címegyesítő meccsnél a gázsik megemelkednek, cserében igen komoly nézettséget kell hozni. "Sok kérdést kell előre tisztázni a csatornákkal, ezért nehéz összehozni egy ilyen meccset."

Azt is kifejtette, hogy nem valószínű egy magyarországi gála létrehozása, mert az Universummal a korábbi jó kapcsolata megszűnt, de reméli, hogy a tavalyi kimaradó év után idén Magyarországon lehet látni Erdeit, illetve Balzsay Károlyt.

Balzsay szót fogadott

A középsúlyú Balzsay két percet sem töltött a ringben a tanzániai Oswald Maneno ellen. "A meccs előtt Erdei úgy küldött a ringbe: "ha két menet alatt nem ütöm ki, az baj, és mindenki ellen baj lesz. Mit tehettem ezek után?" - tette fel a kérdést magának Balzsay. A következő alkalommal őt július tizenötödikén lehet látni, egyelőre még nem tudni, ki lesz a riválisa.