Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Csonttörő menedzsere: Én mindent megtettem

2006.05.25. 12:38
Rácz Félix, az Felix-Promotion bokszistálló tulajdonosa úgy véli, nem rajta múlt, hogy Nagy Jánost az elmúlt szombaton 49 másodperc alatt kiütötte az argentin Antonio Barrios. Azonban a vereség ellenére sem mond le védencéről és bízik benne, minél előbb sikerül a meccs előtti magasságokba emelni Csonttörőt.

"Az én dolgom, hogy eljuttassam őket oda, én csak a szorítóig tudom őket kísérni. Onnantól kezdve már az edző dolga, hogy mi lesz a ringben" - mondta az Indexnek Rácz Félix, az Felix-Promotion bokszistálló tulajdonosa. Korábban eddigi pályafutása csúcsának mondta, hogy Nagy "Csonttörő" János Los Angelesben ringbe léphetett Antonio Barrios ellen, a Bokszvilágszervezet (WBO) nagypehelysúlyú világbajnoki övéért.

Senkit nem zavartak jobban vagy kevésbé


Kattintson!

Arról már nem a promoter tehet, hogy a találkozó 49 másodperc alatt véget ért, miután az argentin egy testre mért felütéssel kiütötte a magyar öklözőt. "Saját kudarcként élem meg, ha egy bokszolóm kikap, de miután ez egy üzleti vállalkozás, továbbra is előre nézek. Így a következő lépés, hogy ismét meggyőzzük a hazai közvéleményt Csonttörő tudásáról és arról, hogy ennél sokkal több van benne."

A mérkőzésszervező szerint a tengerentúlon más szabályok vannak, mint Európában, így ott természetes, hogy a találkozó előtt többen is bemennek a versenyzők öltözőjébe. "Nemcsak Janihoz, hanem valamennyi bokszolóhoz bementek, így ez nem lehet kifogás. Senkit nem zavartak jobban vagy kevésbé" - mondta el a találkozó sokat felemlegetett előzményeiről.

Újból fel kell kapaszkodni

Rácz ugyanakkor a vereség ellenére továbbra is bízik öklözőjében, hiszen úgy érzi, harmincévesen is van visszaút, noha egyelőre a pihenésé a főszerep és csak szeptemberben kezdik meg felkészülést. "Ez az időszak más lesz, mint eddig, hiszen Jani már elért egy bizonyos szintre és csak a szinten tartás volt a cél. A vereség után azonban újból fel kell kapaszkodni, és ez másfajta felkészülést igényel."

Az elmúlt egy hónapban Rácz két bokszolója is világsztár ellen mérkőzhetett, de mindkettő vereséggel fejezte be találkozóját. Amíg azonban Csonttörőt gyorsan kiütötték, addig Miló Viktória a kezdeti gyengélkedés után, tisztességesen helyt állt a női ökölvívás egyeduralkodója, Regina Halmich ellen.

Vissza akar még térni Amerikába

"Nem állhatok ott valamennyi bokszolóm mellett. Tizenheten vannak, nem tudok mindennap mindegyikkel foglalkozni, de Don King sem beszél mindennap a védenceivel. Az én dolgom kimerül abban, hogy minél nevesebb ellenféllel, minél jobb környezetben találkozzanak." A szervezők valóban nem akarták kifizetni a teljes összeget, de ezt végül sikerült kiharcolni, igaz egy kisebb büntetést így is kellett fizetni. Rácz úgy véli, annak ellenére, hogy amerikai belépője nem sikerült túl fényesre, vissza fog még térni.