Erdei klubtársával bokszol júliusban

2006.05.28. 11:42
Az egyik német televízió és a világ legelismertebb szaklapja, a boxrec.com is azt közölte, hogy a német Thomas Ulrich lesz a WBO (Boksz Világszervezet) félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt kihívója. Ulrich klubtársa Erdeinek, de nem ugyanannál az edzőnél készülnek. Ulrichot a várakozások alapján legyőzheti a magyar klasszis.

Erdei Zsolt július huszonkilencedikén hatodik alkalommal készül megvédeni félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címét, ellenfele valószínűleg az egyik csapattársa, Thomas Ulrich lesz.

Oberhausen a kiszemelt helyszín

Hivatalos bejelentés az Universum részéről még nem történt, de a ZDF televízió szombat esti bokszközvetítése alatt elhangzott: Erdei Oberhausenben Ulrich ellenében száll ringbe a Boksz Világszervezet (WBO) címmérkőzésén.

A harmincéves német öklöző profi pályafutása alatt harmincegy alkalommal lépett a kötelek közé, huszonkilencszer győztesen hagyta el a szorítót, kétszer kikapott. Tizenkilenc összecsapást kiütéssel nyert meg.

Két nagynevű ellenféllel szemben maradt alul Ulrich

A két vereségét a súlycsoport két nagyágyújától, az amerikai Glen Johnsontól és a lengyel Tomasz Adamektől szenvedte el - mindketten a hatodik menetben ütötték ki a labilis idegrendszerű, kissé statikus bokszolót. Ulrich jelenleg a tizenegyedik a WBO ranglistáján. Ulrich edzője Michael Timm, míg Erdei Fritz Sdunek irányításával készül.

Erdei Zsolt 2004 januárjában, a mexikói Julio Gonzalez ellen szerezte meg a WBO szervezet vb-övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május hatodikán, az ausztrál Paul Murdoch ellen.

A címegyesítés távolinak tűnik

Összesen huszonnégy profi mérkőzést vívott, és valamennyit megnyerte. Legutóbbi sikere után felvetődött, hogy július 29-én esetleg címegyesítő mérkőzésen léphet ringbe a WBA-bajnok Fabrice Tiozzo vagy az IBF-király Clinton Woods ellen.

Tiozzo tavaly február óta nem bokszolt, akkor Michalczewskit ütötte ki, így előfordulhat, hogy hamarosan elveszik tőle az övet.

Tarvert nem érdekli a vb-cím, csak a pénz

Erdei kötelező kihívója az amerikai Antonio Tarver lenne, őt viszont leginkább már csak a pénzes meccsek érdeklik, nem pedig a vb-cím. Ennek megfelelően június tizedikén a korábbi középsúlyú bajnok Bernard Hopkinsszal mérkőzik meg Los Angelesben. Hopkins már elmúlt negyvenéves, és tavaly nyáron veszítette el a középsúly mind a négy rangos szervezet övét egyszerre Jermain Taylorral szemben.

Tarver mögött a WBO-nál a horvát származású Stipe Drews áll a ranglista második helyén, ő szintén Erdei és Thomas Ulrich klubtársa. Korábban már arról is volt szó, hogy összecsap egymással a két öklöző.