Százötven évet kapott Tyson egykori ellenfele

2006.06.25. 15:27
Clifford Etienne egykori nehézsúlyú bokszoló tavaly miután kirabolt egy bankot, elrabolt egy autót, majd a kiérkező rendőrökre is rálőtt. A bíró meglepetésre a legsúlyosabb büntetést 150 évet mért ki rá.

Százötven év börtönbüntetést kapott Clifford Etienne volt profi nehézsúlyú amerikai bokszoló, aki bűncselekmények egész sorozatát követte el.

Két éve 1 milliót kapott

A vád szerint az ex-ökölvívó tavaly augusztus 10-én Louisianában lövöldözött, majd 1900 dollárt zsákmányolt egy bankból, végül pedig elrabolt egy autót, amelyben két gyerek is ült. A kocsit összetörte, de útközben még rálőtt két rendőrre, akik azonban - szerencséjére - nem sérültek meg.

Tette azért is számított furcsának, mert két évvel korábban Tyson ellen 1 millió dollárért lépett ringbe.

A legsúlyosabb büntetést kapta

A korábbi sportoló ügyvédje azzal próbálta menteni védencét, hogy az eset idején kábítószer befolyása alatt állt, és egyébként sem tudta volna, mit csinál, mert bokszoló múltja miatt súlyos agykárosodása van, ám Wilson Fields bíró ezt nem fogadta el.

Ami ennél is rosszabb volt számára, az esküdtek is bűnösnek mondták, így nyilvánvaló volt, legjobb esetben is 64 év börtönre számíthat. A bíró viszont úgy döntött, hogy nem a minimumot, hanem a kiszabható legmagasabb büntetést, 150 évnyi börtönt kap az egykori bokszoló.

Nem először van börtönben

Etienne fegyveres rablásért korábban már ült börtönben - ott sajátította el a sportág alapjait -, büntetése felének (10 év) letöltése után 1998-ban kegyelmet kapott, majd hivatásos bokszolónak állt. Három évvel később a Showtime nevű tv-csatornával egymillió dolláros, több mérkőzésre szóló szerződést kötött, de karrierje kettétört, amikor Mike Tyson 2003 februárjában 49 másodperc alatt kiütötte.