Erdei Zsolt, a gyerekdalos gyilkos

2006.07.31. 16:09
A félnehézsúlyú Erdei Zsolt tanárként mozgott a ringben szombati vb-címvédésén, amikor legyőzte klubtársát, Ulrichot, akinek sebeit kilenc öltéssel kellett összevarrni. Erdei szerint szombaton Dariusz Michalczewskit is legyőzte volna, és bevallotta, nem akarta kiütni ellenfelét.

Klaus-Peter Kohl, a hamburgi Universum vezetője szerint fényes jövő vár a harmicnegy éves Erdei Zsoltra, aki szombat éjjel hatodszor is megvédte a Bokszvilágszervezetnél (WBO) birtokolt félnehézsúlyú világbajnoki címét a német Thomas Ulrich ellen Oberhausenben.

Ugrásszerűen megnőtt a népszerűsége

"Azért eresztettem össze két versenyzőmet, hogy megtudjam, melyikük lesz a klubom félnehézsúlyú képviselője. Zsolt még sosem küzdött ilyen nagyszerűen, és mivel német ellenfelet győzött le, annyit nőtt a népszerűsége, mintha még ötször megvédte volna az övét. Ő fog bosszút állni a Tigrisért!" - jelentette ki a promóter.

"Erdei Zsolt sportolói nagyságával, szimpatikus jellemével képes meghódítani a német szíveket" - idézte a profibox.hu Dieter Gruschwitzet, a ZDF sportfőszerkesztőségének vezetőjét, aki alátámasztotta Kohl szavait.

A címegyesítésre gondolva


Erdei Zsolt akcióban (fotó: AFP)

Kohl következő célja a címegyesítő meccs összehozása lesz Fabrice Tiozzo ellen, aki a Bokszvilágszövetség (WBA) francia bajnoka. Tavaly februárban ő ütötte ki a Tigris becenévre hallgató - és a csata után visszavonult - Dariusz Michalczewskit, aki 1994-től 2003-ig birtokolta a WBO-övet.

Tiozzo tizenöt hónapos kihagyás után július közepén cirkálósúlyban bokszolt újra, és az ötödik menetben elintézte a nicaraguai Saenzt.

Tiozzo Garay-jal bokszol szeptemberben?

A legtekintélyesebb internetes szaklap, a boxrec.com úgy tudja, hogy Tiozzo az argentin Hugo Hernan Garay ellen bokszol szeptember tizennyolcadikán, Franciaországban.

Erdei kétszer is vitatott körülmények között verte az argentint, és nagyon kellemetlen stílusa miatt másfél éve kijelentette, soha többé nem akarja látni. Garaynak mindössze két veresége van, mindkettőt Madár ellen szenvedte el.

A német lapok amúgy ódákat zengenek Erdei Zsoltról, a Bild egyenesen gyerekdalos gyilkosnak titulálja, a "Szállj, el kismadár" című Republic-dalra célozva.

Erdei: A Tigrist is legyőztem volna szombat este


Erdei Zsolt edzőjével, Fritz Sdunekkel (fotó: AFP)

A lap szerint tizenegy meneten át bokszleckét adott Ulrichnak, véresre verte - kilenc öltéssel kellett összevarrni a német sebeit -, és csak kegyelemből nem ütötte ki a tizenkettedik menetben, amikor már elkészült az erejével. "Nem akartam már kockáztatni" - ismerte el nagyon önkritikusan Erdei a meccs után.

A még ilyen kevés súllyal soha nem mérlegelő Erdei hozzátette: "Ezen az estén, a Tigrist is legyőztem volna. Nem akarok ismeretlen világbajnok lenni, ezért ez az este nagyon fontos és hasznos volt számomra."

Ulrich nem is látta Erdei bal kezét

A lappal azt is megosztotta, hogy spanyol felesége, Arabella gyereket vár, és október közepén szülni fog, a nevét azonban még nem árulta el, de az apaság foglalkoztatja most legjobban.

Ulrich úgy vélekedett: olyan gyors volt Erdei bal keze, hogy egyszer sem látta, ezért sem tudott védekezni előtte, jóllehet valamennyi menetben legalább tízszer fejen találta a balegyenese. Edzője, Fritz Sdunek is a megelőző balokat emelte ki, mint a győzelem titkát.