Mindegy, hogy Roy Jones Jr. vagy Kunta Kinte

2006.08.11. 15:17
Erdei Zsolt július végén hatodszor védte meg a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét. A magyar ökölvívónak valószínűleg októberben jelölik ki a következő ellenfelét, aki a szervezet ranglistája alapján akár a korábban négy súlycsoportban is világbajnok Roy Jones is lehet. Ez azonban nem túlságosan izgatja Erdeit, ő bárhol, bárki ellen hajlandó megvédeni címét.

A Bokszvilágszervezet (WBO) legfrissebb félnehézsúlyú ranglistája alapján előfordulhat, hogy a profi boksztól egyszer már visszavonult, de azóta többször is visszatérésével "fenyegetőző" Roy Jones Jr. lehet Erdei Zsolt kötelező kihívója.

A csapattárs és az IBF világbajnok kilőve

A profibox.hu szaklap véleménye szerint a jelenlegi ranglistavezető Stipe Drews szintén a hamburgi Universum öklözője, és Klaus-Peter Kohl, a klub vezetője korábban úgy nyilatkozott, nem akarja összeereszteni őket.

A horvát bokszolót az a Glen Johnson követi, aki jelenleg a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) hivatalos kihívó, és szeptemberben össze is csap a világbajnok Clinton Woods-szal, így ő semmiképp nem jöhet szóba Erdei ellenfeleként.

Jones még akar egy övet

A harmadik helyen pedig már Roy Jones Jr. található, és a korábban négy súlycsoportban is világbajnok öklöző "utolsó" visszavonulása előtt még egyszer világbajnoki övet szeretne a derekára csatolni. Érdekesség, hogy a lista negyedik és ötödik helyén egyaránt olyan öklöző található - Hugo Garay és Julio Gonzalez -, akiket Erdei korábban már legyőzött.


Nem tudni, Roy Jones Jr. örül-e a lehetőségnek? (fotó: AFP)

Annyi biztos, hogy a WBO október közepén dönt a hivatalos kihívók személyéről. Madár esetében ez különösen időszerű lenne, hiszen világbajnokunk a második Garay-meccs óta sorrendben háromszor - Mehdi Sahnoune, Paul Murdoch és Thomas Ulrich ellen - bokszolhatott szabadon választott ellenféllel.

Erdei: Bárki jöhet

"Teljesen mindegy, bárki jöhet, legyen az Roy Jones Jr. vagy Kunta Kinte. A WBO jelöli ki a kötelező kihívót, de bárki ellen kész vagyok a harcra" - mondta várható, egyelőre még ismeretlen ellenfeléről a világbajnoka az Indexnek.

Erdei bárhol kész kiállni a kihívója ellen, legyen az Németország vagy az Egyesült Államok. "Ha olyan edzettségi és erőállapotban leszek, mint legutóbb voltam az Ulrich elleni címvédés alkalmával, nem számít ki az ellenfél."