Csonttörő pihen, menedzsere Cavintont ajánl edzőjének

2006.08.23. 19:19
"Csak az számítson profi megítélésre és profi bevételre, aki úgy is viselkedik" - jelentette ki Rácz Félix Klein Csabához írt nyílt levelében. Az edző válaszként az "úr" minősítést használja. A menedzser és szakvezető vitája Nagy Csonttörő Jánoson csapódhat le, aki mindkettőjükkel kapcsolatban áll, és szeretné folytatni az ökölvívást, de jelenleg pihen. A vita Csonttörő három hónappal ezelőtti 49 másodperces kudarca után lobbant fel.

Nagy Csonttörő János csúfos vereséggel véget érő májusi világbajnoki döntője után három hónappal sincs még konkrét magyarázat arra, mi történhetett a nagypehelysúlyú kihívóval, miért ért véget a mérkőzése negyvenkilenc másodperc alatt Barrios ellen.

Miért nem ment Németországba Nagy?

Egyre több körülmény kerül azonban nyilvánosságra, köszönhetően, hogy az edző, Klein Csaba és a menedzser, Rácz Félix összeszólalkozott a profiboksz.hu fórumaiban.

Rácz elismeri, hogy a mérkőzés után komoly kételyei támadtak Klein szakmai felkészültségével. Nem érti például, miért nem keresett edzőpartnereket Nagynak a német Universumnál - Erdei Zsolt klubjánál -, pedig szinte valamennyi érdekeltségi körébe tartozó bokszolónak biztosított erre lehetőséget.

Edzéslehetőség, bandázs-sztori

Rácz állítja, hogy Csonttörő nyugodt körülmények között készülhetett az amerikai meccs előtt, Klein viszont úgy nyilatkozott, hogy a körülmények nem voltak méltók hozzá. Nem tudott tisztességesen foglalkozni a tanítványával, kivált, hogy a gálán fellépő másik magyart, Nagy Józsefet is neki kellett edzenie.

A bandázs elkészítése a következő vádpont, ez már felmerült közvetlenül a találkozó után is, de akkor olyan összefüggésben, hogy a szervezők többször leszedették, mert nem találták szabályosan, és ez kizökkenthette Nagyot. A korábbi kapitány, Szántó Imre erről úgy vélekedett, inkább el kellett volna hallgatni, mintsem védekezésként előhozakodni vele.

Kitől kapja a pénzt Klein?

Rácz felrója az edzőnek, hogy elutazása előtt vette észre, hogy a géz és a ragasztó elfogyott a táskájából. "Nem hittem a fülemnek" - jegyezte meg Rácz. Klein emellett nem egyenruhában jelent meg a meccs helyszínén, mert a köpenyét Pesten hagyta.

Jelezte ugyanakkor igényét arra a tíz százalékra, amit általában a promótertől szokott megkapni. Ha Magyarországon van a rendezvény, és Rácz cége szervezi, akkor ez normális is, állapítja meg Rácz. Csakhogy ezúttal nem ő volt a szervező, emiatt nem utalta át azt neki.

Nem étkeztek megfelelően

A menedzser úgy összegzett: "csak az számítson profi megítélésre és profi bevételre, aki úgy is viselkedik, és úgy is tevékenykedik ebben a szakmában."

Klein válaszában kifejti, hogy nem biztosított profi körülményeket az edzéseknél, mert a szálloda edzőtermében lévők zavarták őket. Szemére veti még, hogy nem étkeztek megfelelően, és ő megdöbbent, amikor megtudta, hogy a "Jani" pénzének tíz százalékát kapja meg, és szerinte ez csak arra volt jó, hogy összeugrassza őket egymással. Ők viszont ennek nem tettek eleget. Klein amúgy következetesen az "úr" megjelölést használja Ráczra.

Csonttörő kivár

A menedzser persze nem úgy emlékszik, ahogy Klein, ezért Cavintont is ajánl neki.

A 31 éves Csonttörő eközben nem edz, de úgy gondolja, hogy csakis Klein irányítása mellett bokszolna tovább. Bízik ugyanakkor abban, hogy nem a Los Angeles-i volt az utolsó fellépése. Az volt egyébként az egyetlen veresége, huszonöt győzelem mellett. A menedzser még a héten tárgyal vele, és kiderül, hogy hat év után miként búcsúznak el egymástól.