Erdei vezeti a Fightnews ranglistáját is

2006.11.07. 16:44
Erdei Zsolt, a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnoka a Fightnews.com szervezetektől független rangsorában is az élen áll. A magyar bokszoló legközelebb januárban lép ringbe, amikor Düsseldorfban védheti meg címét.

Erdei Zsolt az elmúlt napokban inkább magánéleti örömével került a lapok címoldalára: október végén egy németországi klinikán megszületett első gyermeke, Viktor Zsolt. A 3570 grammal és 54 centivel világra jött gyermek és édesanyja azóta már el is hagyhatta a kórházat.

Időközben kiderült, az Universum magyar bokszolója január 27-én, Düsseldorfban védheti meg legközelebb a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnoki címét. Azt azonban még mindig titok fedi, ki lesz az ellenfele, a német istálló többek között a román Adrian Diaconuval is tárgyal.

Erdeit azonban felkészülése közben is hatalmas elismerés érte, hiszen már ő vezeti a világ legnépszerűbb online bokszmagazin, a Fightnews.com szervezetektől független rangsorát.

A magyar bokszoló így a WBO listáján kívül - melyet mint világbajnok értelemszerűen vezet - egy másik listán is élen áll. Olimpiai bronzérmes bokszolónk olyan nagyságokat előz meg, mint Antonio Tarver, Glen Johnson, vagy éppen Roy Jones Jr.

Amennyiben a január 27-i düsseldorfi gálán megvédi címét, megerősítheti helyét az élen, és akár egy jelentősebb tengerentúli gála is képbe kerülhet.

WBO, világbajnok: Erdei Zs. Fightnews, 1.: Erdei Zs.
1. Stipe Drews 2. Tomasz Adamek
2. Roy Jones, Jr. 3. Antonio Tarver
3. Hugo Garay 4. Clinton Woods
4. Julio Gonzalez 5. Glen Johnson
5. Paul Briggs 6. Roy Jones Jr.
6. Chad Dawson 7. Sylvio Branco
7. Glencoffe Johnson 8. Stipe Drews
8. Antonio Tarver 9. Paul Briggs
9. Adrian Diaconu 10. Julio Gonzalez
10. Corey Cummings 11. Chad Dawson