Egymás ellen a világ legjobb nagyváltósúlyúi

2006.11.15. 12:36
Összejött a világ egyik legjobban várt ökölvívó mérkőzése, a sportág két ikonja jövő májusban megmérkőzik egymás ellen. A pénzdíj egyelőre nem publikus, de a szervezők ígérik, mindkét résztvevőnek, Oscar De La Hoyának és Floyd Mayweathernek is rekordösszeget hoz.

Hosszas tárgyalások után eldőlt, hogy 2007. május ötödikén összecsap egymással a jelenkor legnagyobb profi ökölvívói között számon tartott Oscar De La Hoya és Floyd Mayweather Jr.

Rekordösszeg

A két amerikai szupersztár hivatalosan De La Hoya Boksz Világtanácsnál (WBC) birtokolt nagyváltósúlyú világbajnoki övéért lép kötelek közé. A meccs érdekében Mayweather, akit szakértők súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbjának tartanak, egy kategóriával feljebb lép.

"Nem fogunk részleteket elárulni az egyezségről. Legyen elég annyi, hogy korrekt megállapodás született, és ha minden úgy alakul, ahogy tervezzük, mindkét fél számára rekordbevételt hoz majd a csata" - mondta Richard Schaefer, a harminchárom éves De La Hoya által alapított Golden Boy Promotions ügyvezetője.

Mindketten vissza akarnak vonulni

A Las Vegasban sorra kerülő mérkőzés külön érdekessége, hogy mindkét sportoló korábban úgy nyilatkozott: csak egyetlen mérkőzés van hátra karrierjéből, így talán utoljára láthatják őket a rajongók "élesben". (Hacsak nem gondolják meg magukat, mint az a profi bokszban bevett szokás.)

Az összecsapás esélyese egyértelműen a harmincéves Mayweather, aki másfél hete könnyedén győzte le az argentin Carlos Manuel Baldomirt, és szerezte meg harminchetedik profi győzelme mellé a WBC váltósúlyú övét. Mayweather eddig még veretlen, mind a harminchét meccsét megnyerte.

Az amatőrként az 1992-es olimpián aranyérmes De La Hoya (38 győzelem, 4 vereség) májusban ült fel a WBC nagyváltósúlyú trónjára a nicaraguai Ricardo Mayorga legyőzésével úgy, hogy másfél év kihagyás után tért vissza a ringbe. Előtte Shane Mosley kétszer, Bernard Hopkins valamint Felix Trinidad pedig egyszer verte meg.