Géza
-12 °C
-4 °C

Balzsay két menet alatt elintézte cseh ellenfelét

2006.11.22. 11:47
A Spotlight Boxing színeiben versenyző nagyközépsúlyú magyar bokszoló tizennegyedik profi meccsét is megnyerte, miután a második menetben kiütötte a cseh Michal Bilakot. Legközelebb már Erdei Zsolttal közös gálán léphet ringbe, egy tízmenetes összecsapáson.

Balzsay Károly, a Spotlight Boxing nagyközépsúlyú öklözője, kedden este, Hamburgban lépett ringbe, hogy megmérkőzzön a Spotlight Boxing által rendezett gálán a cseh Michal Bilak ellen.

Két menet se volt

Az eddig tizenhárom profi összecsapását megnyerő magyar és a 15 győzelemmel és a találkozóig két vereséggel bíró cseh nyolcmenetesre tervezett összecsapásán azonban elmaradt a várt nagy küzdelem és mindössze két menetig tartott.

Balzsay már a meccs elején többször is keményen eltalálta ellenfelét, majd a második három percben Bilak a kötelekhez hátrált, majd egy sorozás után már nem is bírt talpon maradni. Ugyan megpróbált még felállni, de a mérkőzésvezető beszüntette a találkozót.

Legközelebb már tíz menet lehet

A Spotlight Promotion magyarja egy kisebb "jubileumhoz" is érkezett, hiszen profi karrierje 14. mérkőzésén 10. KO győzelmét aratta. A győzelem értékét növeli, hogy az Eurosport televíziós csatorna élőben közvetítette, így Európa számos helyén láthatták.

Balzsay a meccs után az Eurosportnak elmondta, érezte, hogy jó formában van, köszönhetően annak, hogy a felkészülése során végig jó partnerei voltak. Legközelebb január 27-én lép ringbe, minden bizonnyal egy 10 menetes meccsen azon a gálán, melyen valószínűleg Erdei Zsolté lesz a főmeccs.