Szilárda
-4 °C
2 °C

Kiütéssel tért vissza a HIV-vírussal fertőzött világbajnok

2007.02.23. 15:14
Az 1993-ban világbajnoki címet szerző nehézsúlyú öklöző, Tommy Morrison három év múlva hagyta abba pályafutását, mert a szervezetében kimutatták a HIV-vírust. Tizenegy év múltán, harmincnyolc évesen, negatívként tért vissza, és egy könnyed győzelemmel. Ezenkívül még hét meccset vállalt erre az évre.

Kiütéses győzelemmel tért vissza a szorítóba a volt nehézsúlyú bokszvilágbajnok Tommy Morrison, aki most csütörtökön, csaknem tizenegy évi szünet után kezdte újra sportpályafutását.

Foreman ellen szerezte meg a világbajnoki övet

Az amerikai öklöző, akit 1996-ban pozitív HIV-teszt miatt mint AIDS-vírus-hordozót kiparancsoltak a kötelek közül, honfitársát, John Castle-t verte magabiztosan: ellenfelét a második menetben KO-val késztette feladásra a nyugat-virginiai Chesterben rendezett összecsapáson.

A harmincnyolc éves Morrison mostani fellépése előtt vértesztek sokaságát készíttette el, s valamennyi negatív eredményt hozott, így nem volt akadálya, hogy szorítóba lépjen, amire utoljára 1996 novemberében volt módja. Akkor elsőmenetes KO-val diadalmaskodott a szintén amerikai Marcus Rhode felett. Legnagyobb sikerét azonban korábban, 1993-ban aratta, amikor is pontozással legyőzte honfitársát, a nehézsúly többször is megkoronázott királyát, George Foremant, minek köszönhetően övé lett a kategória világbajnoki címe a WBO szervezetnél.

Nyolc meccset válallt

A Morrison-Castle csatát négymenetesre tervezték, de a nagy visszatérőnek - akinek a Sylvester Stallone-féle Rocky-sorozat ötödik részében játszott filmszerepe hozta meg az ismertséget - kevesebb mint két menet is elegendő volt a győzelemhez.

Profi karrierjének mérlege így tovább javult: három vereség mellett immár 47 győztes - benne 41 kiütéssel véget ért - meccs szerepel a neve mellett. Morrison rövidesen ismét a kötelek közé lép, mivel erre az esztendőre nyolc meccset vállalt a Top Rankkel kötött szerződésében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!