Klicsko rövid címvédő meccset szeretne

2007.03.07. 17:42
Vlagyimir Klicsko szombaton ötvenegyedik hivatalos profimeccsén lép ringbe a németországi Mannheimben. Ellenfele az amerikai Ray Austin, a tét pedig az IBF világbajnoki öve lesz. Az ukrán bokszolüó ugyan nem becsüli le ellenfelét, de nem szeretne négy menetnél többet a ringben tölteni.

Az ukrán Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoka szombaton, Mannheimben az amerikai Ray Austin ellen védheti meg újra címét.

Négy menetet akar

"A felkészülésem jól sikerült, remélem ezt be is tudom bizonyítani szombaton. Nem becsülöm le az ellenfelemet, de minél korábban szeretném eldönteni a mérkőzést, lehetőleg már az első négy menet valamelyikében - mondta magabiztosan az ukrán bokszoló. - Még sokáig meg akarom tartani az övemet."

Tavaly két kiütés

A harmincéves öklöző tavaly április 22-én került az IBF trónjára, miután a hetedik menetben kiütötte a nálánál 12,5 kilóval könnyebb és 15 centiméterrel alacsonyabb amerikai Chris Byrdöt. Tavaly novemberében pedig újabb kiütéses győzelemmel - ismét a hetedik menetben - újból megvédte címét, a szintén amerikai Calvin Brock ellen.


Vlagyimir Klicsko (fotó: AFP)

A találkozó után még ünnepelni sem maradt ideje, a Brock elleni győzelem utáni sajtótájékoztatón Shannon Briggs, a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnoka azonnal kihívta egy címegyesítő összecsapásra. Időközben felmerült a WBC-bajnok (Bokszvilágtanács) Maszkajev elleni összecsapás is, de az IBF arra kötelezte, hogy a ranglistavezető Austinnal kell mérkőznie legközelebb.

A Klicsko-Valujev meccs lenne a csúcs

Szakértők ugyanakkor úgy vélik, Klicsko számára csak a Keleti Szörnyként emlegetett orosz Nyikolaj Valujev elleni összecsapás lenne az igazi felmérő. Erre a találkozót a közeljövőben akár meg is vívhatják, hiszen Klicsko kijelentette, valamennyi nagy szervezet világbajnoki övét meg akarja szerezni, és a Boksz Világszövetség (WBA) övét jelenleg Valujev birtokolja.

Austin nem fél

A kihívó Austin elég későn, 28 évesen kezdte profi karrierjét, jó sorozatot tudhat magáénak, hisz 2001 júliusa óta 13 mérkőzésen szerepelt és nem kapott ki. Ezek után érthető az ő magabiztossága is. "Nem ijedek meg Klicskótól! Két nagy egyéniség csatája lesz ez, és én meg fogom mutatni, hogy nem a véletlen műve a hat éve tartó veretlenségi szériám. Mindenképpen nyerni szeretnék."

Az amerikai sportoló legutóbb tavaly júliusban lépett a kötelek közé az orosz Szultan Ibragimov ellen. Fordulatos csatájukat mindhárom pontozó másképp látta (115-111, 112-114, 113-113), így a mérkőzésvezető döntetlent hirdetett.