Klicsko kivégezte az amerikai hurkát

2007.03.11. 12:03
"Az ellenfelem nagyszájú volt, de csak szavakban erős, a ringben nem" - értékelt a német Bildnek a nehézsúlyú öklöző, Vlagyimir Klicsko, miután a második menetben kiütötte amerikai riválisát. Ray Austin kötelező kihívó volt, de az ötödik bekapott ütés még a kötelek segítségével sem tudott lábra állni a mannheimi arénában. A harmincéves Klicsko megőrizte világbajnoki címét, és már júliusban bokszolni szeretne.

Tizenhatezer néző várta Mannheimben, hogy az ukrán nehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Vlagyimir Klicsko mire megy az amerikai Ray Austinnal címvédő mérkőzésén. Klicsko alig egy éve ebben a csarnokban szerezte meg a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki övét a szintén amerikai Chris Byrd ellen, akit a hetedik menetben ütött ki.

Végzetes bal horog

A harminchat éves Austin legutóbbi meccsén döntetlent ért el Szultan Ibragimov ellen, ezzel szerezte meg a kihívás lehetőségét, és nagyon készült a nálánál hat évvel fiatalabb Klicsko ellen.


A megrendítő erejű ütés 4:25-nél fotó: AFP

Az ukrán azonban egy lagymatag első után a második menetben egy bal horoggal padlóra küldte - addig négyszer ütötte meg ballal riválisát -, az amerikai pedig a kötelek segítségével próbált felállni, ez sikerült is, de nem volt esélye rá, hogy folytassa a küzdelmet. A földön fekve sem tudott erőt annyi meríteni, hogy a bíróval elhitesse, kiheverte az ütést.

Pocakos volt a kötelező kihívó

"Az ellenfelem nagyszájú volt, de csak szavakban volt erős, a ringben nem. Pedig ő volt a kötelező kihívó, igaz lassabb volt, mint néhány edzőpartnerem, akikkel a felkészülés alatt bokszoltam. A győzelem gyors volt, ez velejárója ennek a súlycsoportnak" - magyarázta negyvennyolcadik sikere után Klicsko, akinek a jobb kezét még csak használnia sem kellett. (Háromszor veszített eddig.)

A német sajtó megjegyezte Don King pártfogoltjáról, hogy a felépítése nem atletikus, hiszen kisebb pocakja visel: a hurka és az uborka volt az általános minősítés Austinról, de egyesek rohadt gyümölcshöz hasonlították.

Valujev a célkeresztben

Klicsko júliusban már újra kockára szeretné tenni az övét, és minden vágya, hogy az orosz Nyikolaj Valujevvel még idén találkozzon. A Keleti Szörnyeteg névre elkeresztelt Valujev még a két méter két centis Klicskónál is tizenkét centivel magasabb, és ugyan korábban csak edzőpartnere volt a Klicsko testvéreknek, azóta a WBA világbajnoka.