Erdei legközelebb egy amerikai 'hurka' ellen bokszolhat

2007.04.25. 15:19
Hiába került szóba korábban Clinton Woods és Roy Jones neve is, végül "csak" a WBO ranglista 15. helyén álló George Blades lesz Erdei Zsolt következő ellenfele. A tervek szerint a magyar bokszoló június közepén Budapesten védheti meg nyolcadszor világbajnoki címét.

Erdei Zsolt legutóbb január 27-én védte meg a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki címét. A magyar félnehézsúlyú öklöző remek teljesítménnyel, technikai K.O.-val győzte le Düsseldorfban a lelkes, de nem túl képzett Bronxi bombázót, Danny Santiagót.

Budapest is képbe kerülhet

A találkozó után a német lapok már arról írtak, hogy következő összecsapásán nem csak címét védheti meg, de az IBF világbajnoki övéért is harcba szállhat Clinton Woods ellen. Később képbe került még a korábban négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Roy Jones is, de ő nem akart Európába jönni és túl sok pénzt kért a meccsért.

Egyelőre úgy tűnik, a címegyesítő meccsre és Jonesra is várni kell, a magyar világbajnok ugyanis a tervek szerint június közepén az amerikai George Blades ellen teszi kockára világbajnoki övét, immár nyolcadik alkalommal. A helyszín egyelőre még szervezés alatt, de jó esély mutatkozik egy budapesti gálára. Az Erdeivel azonos korú bokszoló még súlycsoportjában sem számít nagy névnek.

Nem volt komoly ellenfele

Profi karrierjét 1999-ben kezdte, évente 4-5 meccset vívott, igaz ellenfelei között egy komoly nevet sem találni. 2004 szeptembere és 2007 januárja között azonban nem lépett ringbe. Idei egyetlen meccsén a Costa Rica-i John Romans Williams ellen nyert, és ezzel megszerezte a WBC latin bajnoki címét.

Blades eddigi profi karrierje során huszonhárom mérkőzésen van túl, ezek közül huszonegyet megnyert, és tizenöt fejeződött be idő előtt, igaz eddig mindössze két tízmenetesre tervezett találkozója volt. Mellesleg a WBO ranglistáján csak a 15. helyen áll, így a lehetséges kihívók közül a leggyengébb pozíciót foglalja el.

A WBO hivatalos ranglistája:
Világbajnok: ERDEI ZSOLT
1. Roy Jones, Jr. (amerikai)
2. Hugo Garay (argentin)
3. Julio Gonzalez (mexikói)
4. Stipe Drews (horvát)
5. Rico Hoye (amerikai)
6. Thomas Ulrich (Int-Cont) (német)
7. Tomasz Adamek (lengyel)
8. Adrian Diaconu (román)
9. Paul Briggs (ausztrál)
10. Dean Francis (brit)
11. Prince Badi Ajamu (amerikai)
12. Danny Green (ausztrál)
13. Glencoffe Johnson (jamaikai)
14. Jaidon Codrington (amerikai)
15. George Blades (amerikai)