Vitalij Klicsko veretlen ellenfél ellen térhet vissza

2007.05.03. 15:58
A másfél éve visszavonult Vitalij Klicsko visszatér a ringbe. Az egykori nehézsúlyú ökökvívó világbajnok az eddig veretlen izraeli Roman Greenberg ellen lépne ringbe az ősszel.

Vitalij Klicsko 2005 decemberében sorozatos sérülései miatt bejelentette visszavonulását. A Bokszvilágtanács (WBC) és a Bokszvilágszervezet (WBO) egykori nehézsúlyú ukrán világbajnoka a folytatásban kacérkodott a politikai pályával, majd sokáig a Lennox Lewis elleni visszavágó mellett kardoskodott - mindhiába.

Csak Lewis érdekelte

Élete legfontosabb meccsét egyébként a brit Lewisszal vívta, amelyen ugyan a hatodik menet után a pontozóknál vezetett, de szétvert arca miatt - melyet később hatvan öltéssel varrtak össze - a mérkőzésvezető leléptette.


Vitalij Klicsko (fotó: AFP)

Most azonban másfél évnyi "csend" után, úgy tűnik visszatér az idősebbik Klicsko. Az egyik német napilap értesülései szerint a harmincöt győzelemmel és mindössze két vereséggel bíró ukrán bokszoló szeptemberben a profik között eddig veretlen izraeli Roman Greenberg ellen lépne ringbe.

Eddig csak egy címe van

A 24 éves, Angliában élő és 190 centis alapfelállású öklöző eddigi huszonöt meccsét megnyerte - tizenhetet kiütéssel - de igazi nagy név még nem szerepelt ellenfelei között. Eddig mindössze egy címmeccse volt, tavaly Alex Vassilev ellen a hatodik menetben nyert a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) interkontinentális bajnoki övéért rendezett meccsen. Legutóbb idén márciusban lépett ringbe, az amerikai Michael Simms ellen nyert pontozással.

Greenberg után jöhet Maszkajev

Eddigi hibátlan mérlege ellenére, egyetlen nagy világszervezetnél sem található a legjobb tizenöt között. Klicsko egy komolyabb ellenfél, nevezetesen Oleg Maszkajev ellen szeretett volna visszatérni, de nem tudtak megegyezni a feltételekben a felek. Ugyanakkor lebecsülnie sem szabad Greenberget, aki tisztában van vele, ez lehet élete nagy lehetősége.