Biztossá vált Erdei budapesti címmeccse

2007.05.09. 17:13
A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar ökölvívónk Erdei Zsolt, június 16-án ismét Budapesten vív címmeccset. A magyar bokszoló az amerikai George Blades ellen ellen nyolcadszor védheti meg a WBO világbajnoki címét. A gála keretében további három magyar bokszoló is rigbe lép.

"Mit is mondjak? Nagy öröm és nagy várakozás előzi meg a meccset a részemről, hiszen mielőtt visszavonulok, mindenképpen szerettem volna még egyszer itthon bokszolni. Ez persze nem jelenti azt, hogy többet nem lépek ringbe itthon, de legutóbb három éve mérkőztem Magyarországon, így már nagyon vártam az újabb alkalmat" - mondta Erdei Zsolt azon a sajtótájékoztatón, melyen a június 16-án rendezendő "Universum Champions Night" bokszgálát harangozták be.

Élvezem még az edzéseket is

A WBO (Boksz Világszervezet) veretlen világbajnoka a Syma-csarnokban, az amerikai George Blades ellen védheti meg ismét, immár nyolcadszor világbajnoki címét. A rendezvénynek Erdei meccse lesz a főmérkőzése. Rajta kívül további három magyar, Balzsay Károly, Bedák Zsolt és Hídvégi György lép ringbe.

"Bladesnek széles a repertoárja, erősek az ütései, de kiszámíthatóak. Nyerni fogok, mert mostanában még az edzéseket is szeretem, minden feladatot szívesen megcsinálok" - adott előrejelzést a meccs kimeneteléről Fritz Sdunek tanítványa.

Lebecsülendő ellenfél nincsen.

Bár a német edzőnek naponta kell orvosi kezelésre járnia, Erdei úgy érzi így is csúcsformában lesz a találkozóra. Annak ellenére, hogy riválisa csak a 15. a jelenlegi ranglistán, ellenfelét nem becsüli le, hiszen mint mondta: "Gyenge és lebecsülendő ellenfél nincsen. Éppen ezért nagyon felkészült leszek".

A találkozót a tervek szerint a Budapest Sport Arénában rendezték volna, de ott csak a június 2-ai időpont lett volna szabad. Ettől viszont eltekintettek a szervezők, hiszen azon a napon rendezik a görög-magyar és a Németország-San Marino labdarúgó Eb-selejtezőket, valamint az előzetes tervek szerint aznap lépett volna ringbe Vitalij Klicsko is, így eltekintettek az időponttól.

Bíznak a többi magyarban is

Az Universum bízik öklözőjében, éppen ezért eredményeinek megfelelő színvonalú rendezvényt szeretnének rendezni számára. A többi magyarban is ígéretes jövőt látnak, hiszen Belzsaytól két éven belül világbajnoki címet remélnek, míg Bedák remekül kezdte szereplését a profik között, és fiatal kora ellenére komoly megbecsülésnek örvend a klubbon belül.