Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Nemzetközi sztár lesz Kovács ellenfele

2007.05.23. 15:03
Kovács Attilát, az IBO nagyváltósúlyú világbajnokát a nemzetközileg is magasan jegyzett ausztrál Sam Soliman szeretné ellenfelének. A magyar bokszolónak ez lehet eddigi legrangosabb meccse, melyre valószínűleg a nyár végén kerülhet sor.

A Pro-Box Promotion nagyváltósúlyú IBO világbajnoka, Kovács "Vipera" Attila (21-1-0; 14KO) élete legnagyobb lehetősége előtt áll. Kovácsot egy nemzetközileg elismert sztár, az ausztrál Sam Soliman hívta ki.

Soliman két éve robbant be az élvonalba

A 33 éves, normál alapállású ausztrál bokszoló számára a 2005-ös év hozta meg a világhírt. A súlycsoportok és szervezetektől független ranglistán a legjobb 5-ben jegyzett Ronald "Winky" Wright elleni meccséről - melyen csak szoros pontozással kapott ki a világ legjobban védekező bokszolójától -, hetekig vitatkoztak a rajongók.

Az eredetileg középsúlyban bokszoló Soliman ezután súlycsoportot váltott, és utolsó mérkőzésén nagyközépsúlyban lépett kötelek közé a WBA betöltetlen világbajnoki címért honfitársa, Anthony Mundine ellen. Végül nagy csatában maradt alul a 9. menet végén kiütéssel, ami a nagy fizikai különbség miatt papírforma eredménynek számított.

Kovács nagy lehetősége

Nem sokkal később bejelentették, hogy Soliman egyből két súlycsoportot lép vissza, vagyis nagyváltósúlyban debütál egy június végi bokszgálán, majd a menedzsmentje ezután szeretné, ha létrejönne a Kovács-Soliman világbajnoki összecsapás, melyet az IBO néhány nappal ezelőtt "ajánlottá tette" címvédő magyar bokszoló számára.

"Aki ismeri az ökölvívás világát, az tudja, hogy milyen lehetőség előtt áll Attila. A világszervezet támogatja az összecsapást, de még nem avatkoztak közbe a tárgyalásokba, megvárják, hogy sikerül-e megegyeznünk" - mondta Cséffalvay Péter, a Pro-Box társtulajdonosa.

Az időpontot és a helyszínt is Kovás mondja meg

"Nem titok, a kihívás egy konkrét üzleti ajánlatot is tartalmazott, ami a szakmai megbecsülés mellett anyagilag is elismeri Kovács Attila eredményeit. Én szeretném, ha a mérkőzés létrejönne, ezért dolgozunk, mert ez nem csak cégünk és Kovács Attila, hanem az egész magyar profi ökölvívás elismerése is!"

A kihíváshoz kapcsolat ajánlat - pozitív értelemben - nagyon furcsa lehetőségeket is tartalmaz, mivel a magyar fél mondhatná meg, hogy a nyárra betervezett mérkőzés konkrétan mikor kerüljön megrendezésre (július vége vagy augusztus közepe), vagyis figyelembe vennék, hogy a világbajnok mikorra tud felkészülni az ütközetre, illetve vállalják, hogy teljesen semleges bírókat hívnának a világbajnoki csatára. A helyszín a Victorian State Netball Center vagy a tenisz-szentély Rod Laver Arena lehet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!