Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetközi sztár lesz Kovács ellenfele

2007.05.23. 15:03
Kovács Attilát, az IBO nagyváltósúlyú világbajnokát a nemzetközileg is magasan jegyzett ausztrál Sam Soliman szeretné ellenfelének. A magyar bokszolónak ez lehet eddigi legrangosabb meccse, melyre valószínűleg a nyár végén kerülhet sor.

A Pro-Box Promotion nagyváltósúlyú IBO világbajnoka, Kovács "Vipera" Attila (21-1-0; 14KO) élete legnagyobb lehetősége előtt áll. Kovácsot egy nemzetközileg elismert sztár, az ausztrál Sam Soliman hívta ki.

Soliman két éve robbant be az élvonalba

A 33 éves, normál alapállású ausztrál bokszoló számára a 2005-ös év hozta meg a világhírt. A súlycsoportok és szervezetektől független ranglistán a legjobb 5-ben jegyzett Ronald "Winky" Wright elleni meccséről - melyen csak szoros pontozással kapott ki a világ legjobban védekező bokszolójától -, hetekig vitatkoztak a rajongók.

Az eredetileg középsúlyban bokszoló Soliman ezután súlycsoportot váltott, és utolsó mérkőzésén nagyközépsúlyban lépett kötelek közé a WBA betöltetlen világbajnoki címért honfitársa, Anthony Mundine ellen. Végül nagy csatában maradt alul a 9. menet végén kiütéssel, ami a nagy fizikai különbség miatt papírforma eredménynek számított.

Kovács nagy lehetősége

Nem sokkal később bejelentették, hogy Soliman egyből két súlycsoportot lép vissza, vagyis nagyváltósúlyban debütál egy június végi bokszgálán, majd a menedzsmentje ezután szeretné, ha létrejönne a Kovács-Soliman világbajnoki összecsapás, melyet az IBO néhány nappal ezelőtt "ajánlottá tette" címvédő magyar bokszoló számára.

"Aki ismeri az ökölvívás világát, az tudja, hogy milyen lehetőség előtt áll Attila. A világszervezet támogatja az összecsapást, de még nem avatkoztak közbe a tárgyalásokba, megvárják, hogy sikerül-e megegyeznünk" - mondta Cséffalvay Péter, a Pro-Box társtulajdonosa.

Az időpontot és a helyszínt is Kovás mondja meg

"Nem titok, a kihívás egy konkrét üzleti ajánlatot is tartalmazott, ami a szakmai megbecsülés mellett anyagilag is elismeri Kovács Attila eredményeit. Én szeretném, ha a mérkőzés létrejönne, ezért dolgozunk, mert ez nem csak cégünk és Kovács Attila, hanem az egész magyar profi ökölvívás elismerése is!"

A kihíváshoz kapcsolat ajánlat - pozitív értelemben - nagyon furcsa lehetőségeket is tartalmaz, mivel a magyar fél mondhatná meg, hogy a nyárra betervezett mérkőzés konkrétan mikor kerüljön megrendezésre (július vége vagy augusztus közepe), vagyis figyelembe vennék, hogy a világbajnok mikorra tud felkészülni az ütközetre, illetve vállalják, hogy teljesen semleges bírókat hívnának a világbajnoki csatára. A helyszín a Victorian State Netball Center vagy a tenisz-szentély Rod Laver Arena lehet.