Klicsko: Még csak most jön el az én időm

2007.07.06. 16:05
Szombat este a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoki címét teszi kockára az ukrán nehézsúlyú világbajnok, Vlagyimir Klicsko. Mostani ellenfele, Lamon Brewster három éve Las Vegasban, az ötödik menetben kiütötte. Klicsko elismerte, nagyon sokat ártott presztízsének az a kiütés, ezért is akar visszavágni, de az amerikai is nagyon biztos a sikerében, különösen, mert még mindig nem bocsátott meg az ukránnak.

Három éve Doktor Puhának keresztelte el a legnagyobb példányszámú német bulvárlap Vlagyimir Klicskót, miután a WBO megüresedett világbajnoki címéért kiütéses vereséget szenvedett az amerikai Lamon Brewstertől.

Tompító anyagok

Klicskónak ez volt rövid időn belül a második kínos veresége, ő maga ellenben rejtélyesnek nevezte. Többen azt tanácsolták neki, vonuljon vissza, mert nem tud küzdeni. Klicsko arra gyanakodott, hogy jégkockákban kapott tompító anyagokat, amiktől elveszítette erejét, koncentrációját, hiába rendítette meg riválisát, nem tudta utána letámadni.

Brewster azóta sem bocsátotta meg neki, hogy nem ismerte el győzelmét, így szombat este pikáns mérkőzésre kerül sor Kölnben.

Klicsko revánsot vehet, Brewster újra bizonyíthatja, hogy ő a jobb. Klicsko tavaly áprilisban - az IBF égisze alatt - lett újra világbajnok, szinte ezzel egy időben veszítette el Brewster a fehérorosz Ljahovics ellen vb-övét. Ezen a meccsen az amerikai bal szemének recehártyája megsérült, meg is kellett operálni, de egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy visszavonuljon.

Nem félti a szemét Brewster

Pár éve még biztosan be kellett volna fejeznie a bokszot, most azonban már nem, figyelmeztettek a szakértők, orvosok, akik ellenben azt sem tagadták, hogy Brewster nem kis kockázatot vállal, szeme világát is veszélyezteti. "Tökéletes állapotban vagyok, se fáradság, se félelem nincs bennem" - nyomatékosította.

"Egy feladat áll előttem, egy harc, de nem ismerek kegyelmet" - kontrázott Klicsko, és egyiken sem tagadták, a kiütésen kívül mást el sem tudnak képzelni. "A hetedik menetnél tovább nem megy a küzdelem" - állította Emanuel Steward, Klicsko edzője.

Hatalmas motiváció

"Mindenki, aki velem szemben ringbe lép, annak tudnia kell, hogy a ringemben, a területemen áll" - mondta az ukrán. "Még nem értem el képességeim határát, az én időm még csak most jön" - bizakodott, egyúttal elismerte, hogy a legutóbbi veresége mindmáig hatással van karrierjére, imázsára. Érzékeltette, egy meccsnél jóval többet veszített 2004 áprilisában.

"Hatalmas motivációt ad a testvéremnek a visszavágás esélye, de tudnia kell neki, hogy csak akkor van esélye, ha feltétlenül, minden menetben nyomást gyakorol rá" - rögzítette a báty, Vitalij.