Vlagyimir Klicsko visszavágott

2007.07.08. 13:10
A hetedik menetig bírta az IBF világbajnoki övéért zajló meccset Lamon Brewster az ukrán Vlagyimir Klicsko ellen: a címvédő technikai KO-val győzött, és visszavágott 2004-es vereségéért.

Megvédte a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) birtokolt nehézsúlyú világbajnoki övét Vlagyimir Klicsko, aki a szombati, kölni mérkőzés hetedik menetében technikai KO-val győzte le az amerikai Lamon Brewstert.

A 31 éves ukrán klasszis - aki 2006 áprilisa óta a cím birtokosa - harmadszor védte meg övét és 52. profi összecsapásán a 49. sikerét aratta. Továbbá revánsot vett Brewsteren, akitől profi pályafutása egyik vereségét szenvedte 2004-ben.

"Három évet vártam erre a csatára" - mondta Klicsko. "Ez a meccs nagyon fontos volt a számomra, egyszerűen nem veszíthettem. Olyan magabiztos voltam a kezdés előtt, hogy tudtam: ma itt csak én nyerhetek."

A német RTL televízió szakértői szerint Klicsko bokszleckét adott ellenfelének.

"Egyértelműen ő volt a jobb. Mindent megtettem, úgy érzem, jól felkészültem, mégis simán megvert" - fogalmazott a mérkőzést követően Brewster.

A kölni gálának volt egy magyar szereplője is: az athéni olimpiát is megjárt, hétszeres magyar bajnok, nagyváltósúlyú Balog Vilmos pontozással nyerte hatmenetes mérkőzését német riválisa, Pietro D'Alessio ellen.