Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Erdei: helyszín van, ellenfél nincs

2007.10.10. 16:45
Alig másfél hónap múlva védheti meg kilencedszer félnehézsúlyú világbajnoki címét a WBO-nál Erdei Zsolt. Az edzéseket már elkezdte, Drezdában leccs a meccs - csak azt nem tudni, kit kell majd legyőznie.

Erdei Zsolt november 24-én, Drezdában lép ismét a kötelek közé, hogy megvédje félnehézsúlyú világbajnoki címét a Boksz Világszervezetnél (WBO) - jelentette be szerdán német klubja, a hamburgi Universum-Promotion, hozzátéve, hogy az ellenfél még nem ismert.

"Örülök, hogy ismét Németországban bokszolhatok, ráadásul Drezdában még soha nem jártam" - mondta a Madár becenévre hallgató öklöző, aki legutóbb - nyolcadik alkalommal - június 16-án, Budapesten védte meg vb-övét.

Ellenfélként szóba került eddig a kétszer legyőzött Hugo Hernan Garay, de az argentin csak hatodik a WBO-nál. Így a rangsorban kettejük között állók érdektelensége kellene az újabb összecsapáshoz.

A héten jelezte a panamai Tito Mendoza, hogy elmaradt címmeccse miatt Erdeit választaná ellenfélül. Bokszvilágszövetség (WBA) hatodikja azonban a WBO-nál nincs jegyezve.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!