Elmarad a Hóhér márciusi kivégzése

2008.02.21. 11:03
Elmarad Nagy Hóhér József márciusra tervezett cirkálósúlyú címmeccse a volt világbajnok Herbie Hide ellen. A német tévések olyan bokszolót akarnak ellenfélnek, akit Németországban is ismernek.

Úgy tűnik, elmarad Nagy Hóhér József élete meccse, amelyet az exvilágbajnok Herbie Hide ellen vívott volna a cirkálósúlyú interkontinentális címért. Az összecsapásra március 11-én, a hallei profi ökölvívógálán került volna sor.

Nagyobb név kellett

A eseményt rendező Arena Box-Promotion mérkőzésszervezője értesítette Nagy klubját, a Profibox Promotiont, hogy a gálát közvetítő televíziós csatorna kikötése az volt, Hide olyan ellenféllel mérkőzzön, aki Németországban is ismert.

Ez a jelek szerint a német Rüdiger May lesz. A kezdetektől fogva cirkálósúlyban szereplő német jelenleg 152. a Boxrec-ranglistán, eddigi profi pályafutása során 43 győzelme mellé 5 vereség és három döntetlen került. Nem mellesleg Hide csapattársa az Arenánál.

Nem tudja, mikor és kivel

A magyar ökölvívó - aki 15 kilót szedett fel, hogy a cirkálósúlyban szerepelhessen - roppant csalódott az elmaradt meccs miatt, de készül tovább. "Úgy hallottam, májusban talán összejön a meccs, addig nem tudom, kivel és mikor bokszolok" - sajnálkozott az Indexnek Nagy, aki kedden felkészülési meccsen az első menetben kiütötte a korábban veretlen Petróczki Istvánt.

Menedzsere, Petrányi Zoltán elmondta, a szerződésben volt egy pont, hogy bizonyos idővel a meccs előtt mindenféle következmények nélkül lemondhatták az összecsapást a németek.

Még időben léptek

"Józsinál ismertebb nevet akartak, és még időben léptek, fizetniük sem kell. Ezek után megkérdeztem, mikor csaphat össze a két bokszoló, amire azt a választ adták, talán májusban" - mondta Petrányi, aki úgy véli, ez is csak egy lehetőség, miként maga a meccs is az lett volna, amitől igen sokan féltették Nagyot.

Így a menedzser egyelőre reménykedik a májusi meccs létrejöttében, és addig is megpróbál komoly ellenfelet szerezni Hóhérnak, hogy az esetleges nagy meccs előtt még egyszer kipróbálhassa magát a cirkálósúlyúak között.