Meccs nélkül is nyertek a magyar bokszolók

2008.03.01. 19:22
Kalucza Norbert és Káté Gyula ellenfele ki sem állt a döntőre, így a két magyar ökölvívó - akik már egy nappal korábban megszerezték az olimpiai kvótát - aranyérmesként zárták az olimpiai selejtező tornát.

Kalucza Norbert és Káté Gyula arany-, Varga Miklós pedig ezüstérmes lett a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, melyen mindhárman már a döntőbe jutással kvótát szereztek.

Kalucza és Káté ellenfele nem állt ki

A magyar csapat tájékoztatása szerint az 51 kg-ban szereplő Kalucza és a 64 kg-os Káté egyaránt mérkőzés nélkül végzett az első helyen, miután előbbi brit és utóbbi román ellenfele sem állt ki a döntőre.

Két honfitársához hasonlóan az egész tornán remeklő Vargának ezzel szemben ringbe kellett lépnie szombaton az ukrán Olekszandr Kljucsko ellen. A hajdúsámsoni bokszoló a kvalifikáció kivívása után nem tudta felszívni magát a tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésre és végül 30-14-es pontozással kikapott.

Szili még kvótaszerző lehet

A magyar csapatból Szili Istvánra vár komoly feladat szombaton, ugyanis a pénteki elődöntőjét elveszítő 75 kg-os kőszegi öklöző az örmény Andranik Hakobjan ellen a harmadik helyért, s egyben az olimpiai kvótáért küzd meg.

Eddig négy magyar szerzett pekingi indulási jogot: Kalucza, Varga és Káté mellett Szellő Imre - a tavalyi chicagói világbajnokságon - biztosította már helyét a játékokon.