Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Meccs nélkül is nyertek a magyar bokszolók

2008.03.01. 19:22
Kalucza Norbert és Káté Gyula ellenfele ki sem állt a döntőre, így a két magyar ökölvívó - akik már egy nappal korábban megszerezték az olimpiai kvótát - aranyérmesként zárták az olimpiai selejtező tornát.

Kalucza Norbert és Káté Gyula arany-, Varga Miklós pedig ezüstérmes lett a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, melyen mindhárman már a döntőbe jutással kvótát szereztek.

Kalucza és Káté ellenfele nem állt ki

A magyar csapat tájékoztatása szerint az 51 kg-ban szereplő Kalucza és a 64 kg-os Káté egyaránt mérkőzés nélkül végzett az első helyen, miután előbbi brit és utóbbi román ellenfele sem állt ki a döntőre.

Két honfitársához hasonlóan az egész tornán remeklő Vargának ezzel szemben ringbe kellett lépnie szombaton az ukrán Olekszandr Kljucsko ellen. A hajdúsámsoni bokszoló a kvalifikáció kivívása után nem tudta felszívni magát a tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésre és végül 30-14-es pontozással kikapott.

Szili még kvótaszerző lehet

A magyar csapatból Szili Istvánra vár komoly feladat szombaton, ugyanis a pénteki elődöntőjét elveszítő 75 kg-os kőszegi öklöző az örmény Andranik Hakobjan ellen a harmadik helyért, s egyben az olimpiai kvótáért küzd meg.

Eddig négy magyar szerzett pekingi indulási jogot: Kalucza, Varga és Káté mellett Szellő Imre - a tavalyi chicagói világbajnokságon - biztosította már helyét a játékokon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?