Erdei Zsoltot megint hurkával bokszoltatják

2008.03.11. 10:26
Erdei Zsolt április 26-án, Drezdában az amerikai DeAndrey Abron ellen védheti meg tizedszer világbajnoki címét. A magyar bokszoló ellenfele eddig még nem meccselt Amerikán kívül, 15 profi meccse van, komoly ellenfele nem volt. A WBO ranglistájának hatodik helyére fellobbizták, de a Boxrec számítógépes listáján mindössze 46.-ként jegyzik.

Nem hivatalos információk szerint Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka az amerikai DeAndrey Abron ellen védheti meg címét április 26-án, Drezdában. A magyar világbajnoknak ez lesz a jubileumi, tizedik címvédése.

A WBO-ranglista hatodikja

A monokli.com internetes szaklap értesüléseit a magyar kiválóság klubja, a német Universum még nem erősítette meg, de a tizedik címvédés helye és ideje most már hivatalosnak tekinthető.

A 35 éves Abron jelenleg hatodik a WBO ranglistáján. Profi pályafutása során eddig 15 győzelmet és egy vereséget számlál. Ismert ellenfele egyáltalán nem volt.

Csak Amerikában bokszolt

Első profi meccsét 2004-ben vívta, 2005-ben és 2006-ban ötször is ringbe lépett. Egyetlen vereségét hetedik összecsapásán, 2005 decemberében, a negatív rekorddal bíró Terry Portertől szenvedte el. Ugyanakkor eddigi valamennyi meccsét az Egyesült Államokban vívta, tizenegyet azon belül is Mississippi államban.

A 1,91 m magas tengerentúli bokszoló a WBO észak-amerikai bajnoka. Ezt a címét a veretlen Shane Benfield elleni tavalyi győzelmével szerezte meg. Abron az Ohio állambeli Youngstownban él, és a hírek szterint rendszeres kesztyűpartnere a WBO és a Boksz Világtanács (WBC) középsúlyú világbajnokának, Kelly Pavliknak.

Az ellenfélválasztás sajnos megint beleillik az Universum stratégiájába, Abron már a sokadik névtelen ellenfele Erdei Zsoltnak. Egyre inkább úgy tűnik, a magyar világbajnok lemondhat arról, hogy valaha is igazán komoly bokszolóval szemben mutathassa meg, mit tud valójában.

Még két magyar

A drezdai gálán két másik magyar bokszoló is szerepel: Balzsay Károly WBO nagyközépsúlyú interkontinentális címét védheti meg, míg a múlt héten kilencedik profi sikerét begyűjtő Bedák Zsolt újabb, úgynevezett felhozó mérkőzésen bizonyíthat.