Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Erdei Zsoltot megint hurkával bokszoltatják

2008.03.11. 10:26
Erdei Zsolt április 26-án, Drezdában az amerikai DeAndrey Abron ellen védheti meg tizedszer világbajnoki címét. A magyar bokszoló ellenfele eddig még nem meccselt Amerikán kívül, 15 profi meccse van, komoly ellenfele nem volt. A WBO ranglistájának hatodik helyére fellobbizták, de a Boxrec számítógépes listáján mindössze 46.-ként jegyzik.

Nem hivatalos információk szerint Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka az amerikai DeAndrey Abron ellen védheti meg címét április 26-án, Drezdában. A magyar világbajnoknak ez lesz a jubileumi, tizedik címvédése.

A WBO-ranglista hatodikja

A monokli.com internetes szaklap értesüléseit a magyar kiválóság klubja, a német Universum még nem erősítette meg, de a tizedik címvédés helye és ideje most már hivatalosnak tekinthető.

A 35 éves Abron jelenleg hatodik a WBO ranglistáján. Profi pályafutása során eddig 15 győzelmet és egy vereséget számlál. Ismert ellenfele egyáltalán nem volt.

Csak Amerikában bokszolt

Első profi meccsét 2004-ben vívta, 2005-ben és 2006-ban ötször is ringbe lépett. Egyetlen vereségét hetedik összecsapásán, 2005 decemberében, a negatív rekorddal bíró Terry Portertől szenvedte el. Ugyanakkor eddigi valamennyi meccsét az Egyesült Államokban vívta, tizenegyet azon belül is Mississippi államban.

A 1,91 m magas tengerentúli bokszoló a WBO észak-amerikai bajnoka. Ezt a címét a veretlen Shane Benfield elleni tavalyi győzelmével szerezte meg. Abron az Ohio állambeli Youngstownban él, és a hírek szterint rendszeres kesztyűpartnere a WBO és a Boksz Világtanács (WBC) középsúlyú világbajnokának, Kelly Pavliknak.

Az ellenfélválasztás sajnos megint beleillik az Universum stratégiájába, Abron már a sokadik névtelen ellenfele Erdei Zsoltnak. Egyre inkább úgy tűnik, a magyar világbajnok lemondhat arról, hogy valaha is igazán komoly bokszolóval szemben mutathassa meg, mit tud valójában.

Még két magyar

A drezdai gálán két másik magyar bokszoló is szerepel: Balzsay Károly WBO nagyközépsúlyú interkontinentális címét védheti meg, míg a múlt héten kilencedik profi sikerét begyűjtő Bedák Zsolt újabb, úgynevezett felhozó mérkőzésen bizonyíthat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?