Szívesen vetkőzik a rekorder bokszolónő

2008.03.22. 17:41
A múlt hét végén egy meccsen szerezte meg hatodik és hetedik világbajnoki övét az orosz Natasa Ragosina. A profiként veretlen nagyközépsúlyú bokszolónőnek nemcsak a pofonjai hatásosak, modellként is sikeres.
Nézze meg képeinket!

A sportlapok és a férfimagazinok címlapjára egyaránt oda tud érni az orosz Natasa Ragosina. A 32 éves öklözőnő egy hete gyűjtötte be hetedik világbajnoki övét, és a kevés ruhában készített fotóin is jól mutat.

A már évek óta Németországban élő nagyközépsúlyú Ragosina orosz, Karagandában, a mai Kazahsztánban született. 18 évesen kezdett küzdősportokkal foglalkozni, és akkor sem az ökövívásba, hanem a kickbokszba kóstolt bele. Két évvel később már Európa-bajnok volt, újabb két év után Moszkvában élt. Itt váltott az ökölvívásra, 23 évesen.

Ragosina az új sportágban is csak két évet várt az első komoly címre, 2001-ben amatőr világbajnok volt, 2002-ben és 2003-ban Európa legjobbja lett.

Amikor Németországba érkezett, hogy a profik között csináljon karriert, későbbi edzője nem volt hasra esve a gondolattól, hogy vele készülhet. A Magdeburgban dolgozó Werner Kirsch hallani sem akart róla, hogy ő készítse fel Ragosinát. Ám amikor meglátta bokszolni a huszonéves nőt, rögtön megváltozott a véleménye. Kirsch szerint az orosz lelkesedése átragad a férfiakra is, ha elkezd edzeni, a többiek is rákapcsolnak.

A szőke orosz 2004 júliusában kezdte azóta is tartó sorozatát, tizenhét meccses veretlenségét. Első három meccsén összesen hat menetben lépett a szorítóba. Az első találkozó, amit majdnem végigbokszolt, profi karrierje negyedik fellépése volt. A WIBF megüresedett interkontinentális címéért Yvonne Reisszel találkozott. A nála tíz évvel idősebb amerikai már a második menetben tudta, hogy vereséggel fejezi be a meccset, mégis végig akarta küzdeni mind a tíz felvonást. A kilencedik végén már csak a gong mentette meg, de a következő menet elején TKO-val véget vetett a küzdelemnek a mérkőzésvezető. Ez volt Ragosina első öve.

A következő, már 2005-ös összecsapása volt az első, amelyet végigbokszolt, kibírta ellene a négy menetet a bolgár Boriszlava Goranova. Ebben az évben volt még felhozó meccse, de 2005 októbere óta csak címmeccseken lép a szorítóba. Akkor szerezte meg a WIBF világbajnoki címét.

Második vébécímét 2006-ban gyűjtötte be (a GBU övét), 2007-ben ehhez előbb jött a WBA- és a WIBA-öv, amihez az év végén még hozzácsapta a WBC címét is, amelyet korábban Laila Ali, Muhammad Ali lánya birtokolt, de Akondaye Fountaint kellett legyőznie érte. Az öt cím után múlt héten gyűjthette be a hatodikat és a hetediket - WIBF, WIBC -, Teresa Perozzi elverésével.

Az övek tehát sorra gyűltek - eddigi mérlege 17 győzelem, ebből 11 KO-val -, de az álommeccs soha nem jött össze. És nem Ragosinán múlott, hogy nem csaphatott össze a súlycsoport nagyságával, Laila Alival. Muhammad Ali lányának menedzsmentje 1,2 millió dolláros ajánlatot utasított vissza, azzal az indokkal, hogy a családtervezés miatt nem fér bele a Ragosinánál másfél évvel fiatalabb sportoló életébe a boksz. Ali más neves kihívókat is visszautasított, ami több kritikus szemében jelentősen értéktelenítette karrierjét.

A 181 centi magas és most már magdeburgi Ragosinának is van gyermeke: egyedül neveli fiát.

A fenti képek azt mutatják, hogy ha a nőkhöz közelebb álló modellkedést választotta volna, Ragosina feltehetően akkor sem maradt volna munka nélkül.