Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szívesen vetkőzik a rekorder bokszolónő

2008.03.22. 17:41
A múlt hét végén egy meccsen szerezte meg hatodik és hetedik világbajnoki övét az orosz Natasa Ragosina. A profiként veretlen nagyközépsúlyú bokszolónőnek nemcsak a pofonjai hatásosak, modellként is sikeres.
Nézze meg képeinket!

A sportlapok és a férfimagazinok címlapjára egyaránt oda tud érni az orosz Natasa Ragosina. A 32 éves öklözőnő egy hete gyűjtötte be hetedik világbajnoki övét, és a kevés ruhában készített fotóin is jól mutat.

A már évek óta Németországban élő nagyközépsúlyú Ragosina orosz, Karagandában, a mai Kazahsztánban született. 18 évesen kezdett küzdősportokkal foglalkozni, és akkor sem az ökövívásba, hanem a kickbokszba kóstolt bele. Két évvel később már Európa-bajnok volt, újabb két év után Moszkvában élt. Itt váltott az ökölvívásra, 23 évesen.

Ragosina az új sportágban is csak két évet várt az első komoly címre, 2001-ben amatőr világbajnok volt, 2002-ben és 2003-ban Európa legjobbja lett.

Amikor Németországba érkezett, hogy a profik között csináljon karriert, későbbi edzője nem volt hasra esve a gondolattól, hogy vele készülhet. A Magdeburgban dolgozó Werner Kirsch hallani sem akart róla, hogy ő készítse fel Ragosinát. Ám amikor meglátta bokszolni a huszonéves nőt, rögtön megváltozott a véleménye. Kirsch szerint az orosz lelkesedése átragad a férfiakra is, ha elkezd edzeni, a többiek is rákapcsolnak.

A szőke orosz 2004 júliusában kezdte azóta is tartó sorozatát, tizenhét meccses veretlenségét. Első három meccsén összesen hat menetben lépett a szorítóba. Az első találkozó, amit majdnem végigbokszolt, profi karrierje negyedik fellépése volt. A WIBF megüresedett interkontinentális címéért Yvonne Reisszel találkozott. A nála tíz évvel idősebb amerikai már a második menetben tudta, hogy vereséggel fejezi be a meccset, mégis végig akarta küzdeni mind a tíz felvonást. A kilencedik végén már csak a gong mentette meg, de a következő menet elején TKO-val véget vetett a küzdelemnek a mérkőzésvezető. Ez volt Ragosina első öve.

A következő, már 2005-ös összecsapása volt az első, amelyet végigbokszolt, kibírta ellene a négy menetet a bolgár Boriszlava Goranova. Ebben az évben volt még felhozó meccse, de 2005 októbere óta csak címmeccseken lép a szorítóba. Akkor szerezte meg a WIBF világbajnoki címét.

Második vébécímét 2006-ban gyűjtötte be (a GBU övét), 2007-ben ehhez előbb jött a WBA- és a WIBA-öv, amihez az év végén még hozzácsapta a WBC címét is, amelyet korábban Laila Ali, Muhammad Ali lánya birtokolt, de Akondaye Fountaint kellett legyőznie érte. Az öt cím után múlt héten gyűjthette be a hatodikat és a hetediket - WIBF, WIBC -, Teresa Perozzi elverésével.

Az övek tehát sorra gyűltek - eddigi mérlege 17 győzelem, ebből 11 KO-val -, de az álommeccs soha nem jött össze. És nem Ragosinán múlott, hogy nem csaphatott össze a súlycsoport nagyságával, Laila Alival. Muhammad Ali lányának menedzsmentje 1,2 millió dolláros ajánlatot utasított vissza, azzal az indokkal, hogy a családtervezés miatt nem fér bele a Ragosinánál másfél évvel fiatalabb sportoló életébe a boksz. Ali más neves kihívókat is visszautasított, ami több kritikus szemében jelentősen értéktelenítette karrierjét.

A 181 centi magas és most már magdeburgi Ragosinának is van gyermeke: egyedül neveli fiát.

A fenti képek azt mutatják, hogy ha a nőkhöz közelebb álló modellkedést választotta volna, Ragosina feltehetően akkor sem maradt volna munka nélkül.