Kiütötték a nagy verekedőt az év meccsén

2008.03.23. 11:51
A WBO könnyűsúlyú interim világbajnoki övéért kiírt mérkőzés elképesztően nagy csatát hozott a kubai Joel Casamayor és az ausztrál Michael Katsidis között. A kubai a 10. menetben tett pontot a történet végére.

A könnyűsúly az egyik legizgalmasabb súlycsoport most a profi ökölvívásban, a ranglistákat a három szervezetnél is bajnok Nate Campbell vezeti, ám a szakértők úgy vélik, korántsem az öt vereséggel álló amerikai a legjobb a kategóriában.

A Profiboksz.hu értékelése szerint például éjszaka éppen a két legkiválóbb 135 fontos öklöző csapott össze, történetesen Campbell kihívásának jogáért. A feltörekvő ausztrál, Michael Katsidis tavaly az év egyik legjobb meccsén szerezte meg az interim övet Graham Earllel szemben, Joel Casamayor pedig a nagy öregek egyike, hatalmas csatákkal a háta mögött. A találkozót pláne érdekessé tette, hogy Katsidis hatalmas verekedő, Casamayor viszont a legtechnikásabbak közé tartozik.

Ezzel együtt a rutinosabb kubai az első menetben kétszer leütötte az ausztrált, aki azonban ügyesen összeszedte magát. Katsidis calzaghés módon rengeteget ütött, ment előre rendületlenül, nagyokat talált, nagyokat szedett be. A hatodik menetben akkorát mosott be Casamayornak, hogy az kiesett a ringből. Aztán visszamászott. A kilencedikben mélyütés miatt pontot vontak le a kubaitól. A tizedik felvonásban jött el a vége, Katsidis beszedett egy balost, és nem bírt regenerálódni a számolás végéig.

Sokan úgy vélték, Katsidis győzelme inkább felpezsdítené a súlycsoportot, de az ausztrálnak ezek után várnia kell keveset az újabb nagy lehetőségre. Hogy vissza fog térni, az gyakorlatilag nem kérdés. Az esélyt Joel Casamayor kapja meg helyette, akinek eddig három veresége van. Nate Campbell-lel is találkozott már, le is győzte 2003 januárjában, épp ő volt az, aki megfosztotta veretlenségétől az amerikait. Ebben a kegyben Katsidis történetesen most részesült, az ausztrál új rekordja 23 győzelem, 1 vereség.