Minden magyart megvertek, csak Bedák él

2008.04.09. 21:49
A négyből csak egy magyar, Bedák Pál jutott tovább az athéni olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna szerdai negyeddöntőiben, így csak neki maradt esélye, hogy csatlakozzon a pekingi nyári játékokra korábban kijutott négy társához. Szellő Imre, Kalucza Norbert, Varga Miklós és Káté Gyula szerzett korábban kiküldetési jogot, Bedáknak egy győzelem hiányzik a részvételhez.

A kispestiek 48 kilós világbajnoki ezüstérmesével, Bedák Pállal szemben elvárás volt, hogy legyőzze a fiatal fehérorosz Anton Bekist, nem is okozott csalódást, szép boksszal, könnyedén nyert két és fél menet alatt, döntő fölénnyel.

A másik három versenyző közül a még csupán 18 éves Mihály János (57 kg) mindent kiadott magából, ám ezúttal nem tudott mit kezdeni a sokat mozgó olasz Alessio di Savinóval, 19-7-re kikapott.

A görög fővárosban már két mérkőzést nyert Darmos József (91) nagyon pontatlanul bokszolt a verhetetlennek nem feltétlen tűnő román Petrisor Gananau ellen, 17-12 arányban szenvedett vereséget. Darmos a hajrában sokat kockáztatott, de nem volt esélye a fordításra, ami az utóbbi versenyeken sokszor összejött neki.

A nap utolsó meccsét vívó Kurtucz Csaba (plusz 91) 2-1-es vezetésnél egy rossz mozdulat után térdsérülést szenvedett, a bíró pedig kiszámolta az izraeli Juszef Abed Elganival szemben. Kurtucz a juniorok közt érmes volt, a felnőttek közt egyelőre nincs kiugró eredménye.

Csütörtökön szünnapot tartanak Athénban, ahol pénteken egyetlen magyarként Bedák lesz érdekelt az olimpiai részvételről döntő elődöntőben a török Pehlivan Ferhat ellen. Ha ezt a meccset hozza, azonnal az olimpiai torna egyik éremesélyesévé lép elő. A legkisebbeknél előfordulhat, hogy két győztes meccsel is érmet lehet szerezni Pekingben.