Árpád
-2 °C
3 °C

Minden magyart megvertek, csak Bedák él

2008.04.09. 21:49
A négyből csak egy magyar, Bedák Pál jutott tovább az athéni olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna szerdai negyeddöntőiben, így csak neki maradt esélye, hogy csatlakozzon a pekingi nyári játékokra korábban kijutott négy társához. Szellő Imre, Kalucza Norbert, Varga Miklós és Káté Gyula szerzett korábban kiküldetési jogot, Bedáknak egy győzelem hiányzik a részvételhez.

A kispestiek 48 kilós világbajnoki ezüstérmesével, Bedák Pállal szemben elvárás volt, hogy legyőzze a fiatal fehérorosz Anton Bekist, nem is okozott csalódást, szép boksszal, könnyedén nyert két és fél menet alatt, döntő fölénnyel.

A másik három versenyző közül a még csupán 18 éves Mihály János (57 kg) mindent kiadott magából, ám ezúttal nem tudott mit kezdeni a sokat mozgó olasz Alessio di Savinóval, 19-7-re kikapott.

A görög fővárosban már két mérkőzést nyert Darmos József (91) nagyon pontatlanul bokszolt a verhetetlennek nem feltétlen tűnő román Petrisor Gananau ellen, 17-12 arányban szenvedett vereséget. Darmos a hajrában sokat kockáztatott, de nem volt esélye a fordításra, ami az utóbbi versenyeken sokszor összejött neki.

A nap utolsó meccsét vívó Kurtucz Csaba (plusz 91) 2-1-es vezetésnél egy rossz mozdulat után térdsérülést szenvedett, a bíró pedig kiszámolta az izraeli Juszef Abed Elganival szemben. Kurtucz a juniorok közt érmes volt, a felnőttek közt egyelőre nincs kiugró eredménye.

Csütörtökön szünnapot tartanak Athénban, ahol pénteken egyetlen magyarként Bedák lesz érdekelt az olimpiai részvételről döntő elődöntőben a török Pehlivan Ferhat ellen. Ha ezt a meccset hozza, azonnal az olimpiai torna egyik éremesélyesévé lép elő. A legkisebbeknél előfordulhat, hogy két győztes meccsel is érmet lehet szerezni Pekingben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?