Erdei Zsolt hiába vár a nagy lehetőségre

2008.04.17. 10:35
Erdei Zsolt négy éve várja, hogy a világ élmezőnyébe tartozó bokszolóval mérkőzhessen. A magyar klasszis úgy érzi, már csak egy nagy meccs tudná motiválni. Ehelyett jövő héten az ismeretlen amerikai Abronnal kel összecsapnia.

Erdei Zsolt hiába vezeti a WBO ranglistáját és áll a második helyen a Fightnews listáján, még mindig nem veszik komolyan a tengerentúlon. Az elmúlt hét végén a súlycsoport szinte valamennyi jeles képviselője megmérkőzött egymással, csak a magyar nem lépett ringbe. Míg másutt klasszisok verekedtek és verekednek klasszisokkal (Dawson Johnsonnal, Tarver Woodsszal küzdött, szombaton pedig az év meccse jön a súlycsoportban a walesi Calzaghe és Bernard Hopkins között), addig Erdeinek jövő héten a hurkának számító amerikai DeAndrey Abron jutott.

Erdei a Nemzeti Sportnak elmondta, már nem is foglalkozik azzal a ténnyel, hogy nem számít Amerikában a teljesítménye. Bármennyire is bántja, nem törődik vele, mert az a teljesítménye rovására menne.

Ugyanakkor elismerte, nehezebb felpörögnie a hurkák ellen - még ha nem is becsüli le őket -, mintha nagy nevek, Terver, Woods vagy Hopkins ellen kellene megvédenie címét.

A lap beszámol róla, hogy Klaus-Peter Kohl, az Universum tulajdonosa már három és fél éve megígérte a klub legmagasabban jegyzett bokszolójának, hogy összehoz neki egy szakmailag is értékelhető címegyesítő mérkőzést. Azóta semmi érdemleges nem történt.

Erdei hiába hangoztatja, hogy kész lenne bárkivel bárhol összecsapni, számára is úgy tűnik, az Universum csak saját érdekeit nézi. Ez pedig jelenleg az, hogy elmondhassa, van egy veretlen világbajnoka, de nem meri megkockáztatni, hogy egy komoly meccsen fellépjen.

Erdei magát annyiban érzi hibásnak, hogy a klub vezetőinek elmondta tervezett visszavonulásának nagyjából esedékes időpontját, és talán már ezért sem erőltetik neki a címegyesítést. Ugyanakkor szerinte egy nagy meccs még bőven beleférne az időbe.

"Egyre inkább beletörődöm, hogy sohasem kapom meg a lehetőséget" - mondta a világbajnok. A motivációja is egyre kisebb és úgy érzi, ezt csak egy igazán nagy meccs tudná feldobni. A munkájában egyre több a kötelesség, mint az öröm, szinte már csak a családja biztos anyagi hátterének a megteremtése miatt folytatja az ökölvívást, fejtette ki a sportoló a Nemzeti Sportnak.