Lemészárolták a csodagyerek Amir Khant

2008.09.07. 12:50 Módosítva: 2008.09.07. 13:37
Az athéni olimpia brit ezüstérmes ökölvívója 18 győztes meccset vívott a profik között, mígnem szombat este szembetalálkozott a kolumbiai Breidis Prescott-tal. Az első perc végéig sem bírta ki állva.

Amir Khan a 2004-es olimpián 17 évesen vált szupersztárrá. Tinédzserként a döntőig menetelt, csak ott kapott ki a zseniális kubai Mario Kindelantól. Az athéni jatékokat követően profinak állt, azóta 18 mérkőzést vívott meg sikeresen. Idén februárban könnyűsúlyban megszerezte a brit nemzetközösségi bajnoki, majd áprilisban a WBO interkontinentális bajnoki övét. Előbbit egyszer már megvédte, szombaton pedig az utóbbit tette kockára a kolumbiai Breidis Prescott-tal szemben.

Mindkét ökölvívó 18 győzelemmel, veretlenül készült a mérkőzésre, de a 25 éves Prescottot annak ellenére sem vette senki komolyan, hogy egy kivétellel valamennyi sikerét kiütéssel érte el.

A kolumbiai már az elején alaposan letámadta a nemrégiben edzőváltáson átesett és sikereinek köszönhetően kissé nagyképű britet. Khan meglepetésében nem sok mindent tudott kezdeni Prescott-tal, és addig csodálkozott, amíg be nem szedett egy iszonyatosan tökéletes balhorgot.

A leütés után alig bírt felállni, de a mérkőzésvezető továbbengedte a csatát, amely alig néhány másodpercig tartott csupán. Prescott hatalmas parasztlengőket vitt be a teljesen védekezésképtelen Khan fejére, aki ismét elterült, és hiába próbálta összeszedni magát, csak bukdácsolt, szemmel láthatóan nem volt magánál.

A Profiboksz.hun kommentelő szakértők szerint ideje megtanulni a semmiből előtört Prescott nevét, de Khant sem kell leírni. Annak ellenére, hogy kiderült, mennyire sebezhető a védekezése, továbbra is az egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb könnyűsúlyúként kell vele számolni. Khan mindenesetre kijelentette: sajnálja, ami történt, de egy hét pihenő után folytatja az edzéseket, és erősebben tér vissza, mint valaha.