Barasjan tudja, hogyan kell legyőzni Erdeit

2009.01.04. 13:34 Módosítva: 2015.05.21. 02:28
Az ukrán ökölvívó nagyra tartja magyar ellenfelét, de úgy véli alaposan feltérképezte a WBO világbajnokát és tudja hogyan kell legyőzni őt.

Erdei Zsolt jövő szombaton Magdeburgban tizenegyedik alkalommal védheti meg a WBO világbajnoki címét. A magyar öklöző ezúttal a volt Európa-bajnok ukrán Jurij Barasjan (25 győzelem – 4 vereség) ellen tarthatja meg vb-övét.

Erdei így Karácsonykor is készült, miként 29 esztendős kihívója is, aki tavaly veszítette el a WBA világbajnoki címét. Legyőzője az argentin Garay volt, akit a magyar korábban már kétszer is legyőzött és jelenleg csapattársa az Universumnál.

Barasjan a Fightnewsnak nyilatkozva elmondta, erős ellenfélnek tartja a magyar bokszolót, és a sors ajándékának a címmeccset. Nagy küzdelmet vár, hiszen Erdei a meccs közben is tudja változtatni stílusát.

Ennek ellenére úgy véli, alaposan feltérképezte riválisát, de nem fog rögtön a meccs elején nekiesni. Az ukrán tisztában van a nyerő taktikával, amit a ringben be is mutat majd.

Barasjan bízik benne, hogy ezúttal igazságosabb mérkőzésvezetője lesz, mint volt a Garay elleni meccsén, amikor véleménye szerint hiába volt jobb, a bíró ellenfelét segítette. Ugyanakkor a későbbiekben hajlandó lenne egy visszavágót adni Garaynak, aki azonban éppen Erdeit akarja kiütni a WBO trónjáról, akár címegyesítés árán is.

A magdeburgi gálán Balzsay Károly a WBO nagyközépsúlyú bajnoka is ringbe lép, ő Gyenyisz Inkinnel a nagyközépsúlyú világbajnoki címért küzd. Erdei Balzsayról azt írta blogjában, el sem tudja képzelni, hogy ne győztessen hagyja el a ringet.

"Nem lesz több kesztyűs edzésem, csupán Fritz Sdunekkel fogok iskolázni. Futóedzések viszont még várnak rám. 8 óra körül kelek, kicsit próbálok még pihenni. Játszottam Viktorral, majd az írás után megyek egy 12x800-as távot lefutni."

Universum-gála augusztusban Budapesten?

Várhatóan Erdei Zsolttal és Balzsay Károllyal a főszerepben augusztus 22-én ismét a magyar fővárosban rendezhet profigálát az Universum Box Promotion. A profiboksz.hu úgy tudja, hogy a Boksz Világszervezet (WBO) budapesti kongresszusának felvezető programja lenne az esemény, amelyről a hírek szerint a német ZDF televízió is közvetítene - a január 10-i, magdeburgi mérkőzések eredményeinek függvényében. Tudniillik szombaton a német városban világbajnoki címmeccset vív Erdei és Balzsay is, és nyilvánvaló, hogy az összecsapások végkimenetele nagyban befolyásolhatja a magyarországi gála sorsát.