Erdei ellenfele elbukta a címmeccset

2009.01.09. 19:15
Már egy nappal a szombati világbajnoki címmérkőzése előtt megvédte övét a félnehézsúlyú világbajnok Erdei Zsolt. Ellenfele, az ukrán Jurij Barasjan ugyanis nem hozta a súlyát a pénteki második mérlegelésre sem. Erdei tizenegyedik címvédésre tehát még várni kell.

Az ukrán Jurij Barasjan egy hete még magabiztosan nyilatkozott arról: tudja, hogyan verheti meg a címvédő Erdei Zsoltot. De ha le is győzi szombat este a magdeburgi bokszgálán, akkor sem kapja meg érte a félnehézsúlyúak világbajnoki WBO-övét, mert a pénteki mérlegelésen kétszer is átesett a súlyhatáron.

Először 1,4 kilóval, másodszorra, két óra alatt valamennyit fogyott, de még így is a 79,318 kilós súlyhatár felett maradt kilencven dekával.

A világbajnoki meccs tehát elmarad, de a találkozót megrendezik, hiszen mindketten több mint két és fél hónapot készültek. Mérlegükbe beszámít ez az összecsapás is. Az eset nagyon kínos, mert Erdei immár április óta nem bokszolt, és korábban attól tartott, klubja már nem számol vele egy kritikus nyilatkozata után.

Erdeinek már volt elmaradt címvédése, akkor gyomorrontása miatt ő nem tudta vállalni a francia Mehdi Sahnoune elleni meccset.

A 48 kilós Lakatos Pál az atlantai olimpia előtt tíz dekával csúszott át a súlyhatáron, ezért nem indulhatott, de a magasabb súlycsoportban meglehetősen ritka a hasonló eset.

Barasjan Garay ellen már elbukott egy címmeccset - a WBA övéért verekedtek -, most a másikat már a ringbe lépés előtt elveszítette.