A Chelsea-stadionban a Klicsko-Haye-meccs

2009.01.29. 15:07 Módosítva: 2009.01.29. 15:33
A brit mindkét Klicsko-fivért kiütné, de ellenfele, Vlagyimir tudja, hogyan kell bánni a nagyszájú alakokkal.

Szerdán sajtótájékoztatót tartott Vlagyimir Klicsko, melyen bejelentette, legközelebb a brit David Haye lesz az ellenfele. Az IBF, a WBO és az IBO nehézsúlyú bokszvilágbajnoka azt is elmondta, a tervek szerint a londoni összecsapásnak a Chelsea labdarúgócsapat stadionja, a Stamford Bridge lehet az egyik lehetséges helyszíne.

Az összecsapásra június 20-án kerül sor, és a Klicsko testvérek már most bosszúról beszélnek. A profik között 22 győzelme mellett mindössze 1 vereséggel bíró Haye ugyanis Vlagyimir legutóbbi címvédése után úgy nyilatkozott, bármelyiket kiüti a ringből, és egy fotómontázson Vlagyimir levágott fejét tartotta a kezében.

A három szervezetnél is világbajnok Vlagyimir (52 győzelem, 3 vereség) kissé ingerülten reagált leendő riválisa szavaira, miszerint ő képes legyőzni az ukránokat, és elveszi valamennyi világbajnoki övüket.

"Azt mond, amit akar. Van már tapasztalatom abban, hogyan intézzem el azokat a fickókat, akik a temetésemmé akarják változtatni a születésnapomat" - fogalmazott.

Véleménye szerint a brit viselkedése elfogadhatatlan. "Majd a ringben válaszolok neki, kemény ütközetben lesz része”. Klicsko fivére, a WBC nehézsúlyú övét birtokló Vitalij március 21-én, Stuttgartban bokszol legközelebb, ellenfele a kubai Juan Carlos Gomes lesz.

Ugyanakkor a négy világszervezetnél is világbajnok ukránokra fáj a WBA jelenlegi világbajnokának, az orosz Nyikolaj Valujevnek a foga is, aki azt mondta, bármikor kész kiállni bármelyik Klicsko ellen.