Frigyes
18 °C
24 °C

Erdei Zsoltot végleg leírta az Universum?

2009.04.04. 18:37 Módosítva: 2009-04-04 18:38:02
Zsebpénzért nem hajlandó kötelek közé lépni Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka.

A magyar öklöző a Nemzeti Sport szombati számában arról nyilatkozott, hogy az augusztus 22-re tervezett budapesti gálára német klubja, az Universum Box-Promotion harmadát kínálta neki, mint amennyit legutóbbi csatájáért kapott, pedig most nem egy, hanem két öv a tét. Erdei a Boksz Világszövetség (WBA) argentin világbajnokával, Hugo Hernan Garayval meccselne.

Megjegyezte, az Universumtól kapott egy ajánlatot, ami relatíve zsebpénz lenne, mert legutóbb háromszor ekkora összegért lépett kötelek közé.

"Ezért is mondtam az első ajánlatra nemet. Utána tárgyaltunk, kicsit emeltek az összegen, ám még mindig nem a szám ízének megfelelően" - tette hozzá Erdei, aki 2004-ben és 2005-ben szoros pontozással legyőzte már Garayt.

"Öt éve ülök a trónomon, és ide nekem az oroszlánt is hangulatban vagyok. Nem bokszoltam valami sokszor Magyarországon, az évi egy meccs sem jött össze, és valószínűleg hazai közönség előtt ez lenne az utolsó találkozóm" - mondta a WBO bajnoka.

Erdei Zsoltnak az elmúlt években már számtalanszor volt konfliktusa az Universummal. A magyar világbajnok többször kifogásolta, hogy keveset fizetnek neki, és azt is szóvá tette, hogy gyatra ellenfelekkel bokszoltatják. Az Universum minden jel szerint leírta őt. Az istállónál nyilván arra számítanak, hogy a frissen hozzájuk igazolt Garay harmadszor vitán felül elveri Erdeit, és így az argentin építhetik fel a továbbiakban.