Balzsay egy 42 éves ellen védi az övét

2009.04.24. 14:27 Módosítva: 2009.04.24. 14:29
Balzsay Károly az új-zélandi Masolino Masoe ellen védheti meg először januárban megszerzett WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét.

Balzsay Károly szombaton először védheti a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú vb-címét. A krefeldi összecsapáson ellenfele az új-zélandi Masolino Masoe.

D  FO20070616031

A magyar bokszoló januárban pontozásos győzelemmel szerezte meg a címet az orosz Gyenyisz Inkintől. "A vb-cím megszerzése lazábbá tett, mert elértem a célomat. Nagyon jó kedvvel vágtam bele a felkészülésbe, és különösen motiváltan várom a Masoe elleni küzdelmet" - mondta a szombati gála sajtótájékoztatóján az eddig mind a 20 profi mérkőzésén győztes Balzsay.

A Fightnews ranglistáján ötödik magyar világbajnoknak a szakemberek szerint Masoe ideális ellenfél első címvédéséhez.

Balzsay tisztában van vele, elsősorban ellenfele bal kezére, a beugrásokból indított bal horgaira és bal felütéseire kell figyelnie. Ezen kívül nem hanyagolja a már megszokott babonáit sem, melyeknek igen nagy jelentőséget tulajdonít a meccsek előtt.

Így van külön alsónadrágja, amit meccsről meccsre visel, kabalatárgyakká váltak zoknijai is, melyeket sorrendben először a jobb, azután a bal lábára húz fel. Egyetlen összecsapás előtt sem maradhat el a királyrákos spagetti, melyet a meccs előtt 4 órával fogyaszt.

A 29 éves magyar trénere, Fritz Sdunek sem idegeskedik a meccs miatt, de kihangsúlyozta, a 42 éves Masoe komoly ellenfél: "Az első címvédés mindig nagyon nehéz, már csak ezért sem lesz könnyű Balzsay számára ez a meccs. Ő januárban a vb-cím megszerzésével üldözötté vált, akit szeretnének elkapni a riválisok”.

Sdunek szerint Masoé-nak rengeteg kiütéses győzelme van, korábban Felix Sturm ellen is bizonyította, veszélyes ellenfél. Ugyanakkor Balzsaynak nagyszerűen sikerült a felkészülése, így jó előjelekkel várhatják a meccset.

Az új-zélandi veterán kihívó 34 eddigi profi meccsén 29-szer nyert - ebből 27-et kiütéssel -, ötször kapott ki. (Öt vereségéből hármat az elmúlt három évben szedett össze.)

"A korom nem lehet probléma. Mindig egészségesen éltem, vigyáztam a testemre, tehát jó esélyem van a győzelemre. Nagyon jó meccs lesz" - nyilatkozta Masoe, aki 2006-ban csak pontozással kapott ki Sturmtól élete eddigi egyetlen vb-címmeccsén, amit még a középsúlyban vívott.

A találkozót szombaton 19:30-tól az RTL Klub élőben közvetíti, míg a német közszolgálati ZDF csatorna éjféltől - felvételről - sugározza az összecsapást.