A német tévé lemondott Erdei meccseiről

2009.05.08. 22:55
A ZDF, a német közszolgálati csatorna jövő nyártól nem adja az Universum Box Promotion rendezvényeit. A gazdasági válságra hivatkoznak, de a döntésben szerepet játszhattak a romló nézettségi adatok, a gyenge színvonalú meccsek is.

A profiboksz.hu információi szerint a Klaus-Peter Kohl vezette klub és a tv-csatorna szerződése 2010 nyarán lejár, a gazdasági válság miatt a mainzi tévétársaságnak nem áll szándékában meghosszabbítani a kontraktust.

"Ebben a szűkös pénzügyi helyzetben le kell mondanunk bizonyos dolgokról" – nyilatkozta Nikolas Brender főszerkesztő, a döntés hátterében valószínűleg a hanyatló nézettségi adatok és a mérkőzések gyengülő színvonala áll.

Az együttműködés kezdetén még olyan sztárok álltak rendelkezésre, mint a Klicsko-testvérek, Michalczewski vagy Regina Halmich, jelenleg hiányoznak a húzóemberek. Mostanság csak Felix Sturm produkált elfogadható kvótákat, de összességében a klub rendezvényei messze elmaradnak a korábbi nézettségtől.

A ZDF az évek során folyamatosan csökkentette a gálákra szánt pénzt, ami ellen Kohl a nagy meccsek jegeltetésével tiltakozott. Ezt a politikáját valószínűleg folytatja is a jelenlegi szerződés kifutásáig.

Erdei ellenfele Brähmer lehet szeptemberben

Sajtóértesülések szerint a német Jürgen Brähmer lehet Erdei Zsoltnak, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnokának következő ellenfele. A monokli.com szerint Erdei szeptemberben küzdhet majd meg a német ökölvívóval, aki tavaly a Boksz Világszövetség (WBA) vb-címét próbálta meg elhódítani az argentin Hugo Hernan Garaytól, ám pontozással kikapott. Brähmer ugyanakkor idén márciusban Európa-bajnok lett, s júniusban mindenképpen ringbe lép Antonio Brancalion ellen.
A 30 profi meccsén győztes Erdei eredetileg az augusztusi, budapesti gálán szerepelt volna, ám német klubja, az Universum a jobb televíziós nézettség érdekében a német Ina Menzert bokszoltatja helyette. A másik magyar világbajnok, Balzsay Károly ringbe szállhat Budapesten.
Erdei és a 34 profi meccséből 32-t megnyert, szintén universumos Brähmer csatájának színhelye Németországban lesz.