Erdei csak egy felhízlalt középsúlyú

2009.06.04. 13:37 Módosítva: 2009.06.04. 13:38
A német Jürgen Brähmer a hétvégén azért bokszol, hogy még az idén kihívhassa Erdei Zsoltot, az amerikai Yusaf Mack Németországban ütné ki a veretlen magyar félnehézsúlyút.

Jürgen Brähmer a hétvégén az olasz Antonio Brancalionnal bokszol az EBU félnehézsúlyú övéért Oberhausenben, az Universum bajnoka először védheti meg címét. Úgy tervezi, ha győz, egy rangosabb szervezetnél ismét világbajnoki övért mérkőzhet.

erdei

A 31 éves német tavaly már meccselt a WBA világbajnoki címéért, de 12 menetben pontozással kikapott az argentin Hugo Hernan Garaytól. Visszavágót hiába kért, Garay nem tartotta őt méltó ellenfélnek, így nem jött össze a meccs. Később egy Erdei Zsolt elleni összecsapásról is lehetett hallani, végül ebből sem lett semmi.

A Bild úgy véli, Brähmer hétvégi győzelme esetén létrejöhet egy címmeccs a magyar bokszolóval a WBO övéért. (Erdei szintén Garay ellen szeretett volna egy címegyesítő meccset, de ez sem jött össze.) Az Erdei-Brähmer legkorábban szeptember végén lenne, egy később kijelölendő helyszínen.

Brähmer eddigi 34 meccséből 32-szer nyert, 26-szor KO-val. Garay mellett a német Mario Veittől kapott ki még 2006-ban, szintén pontozással. Egy évvel később visszavágott, a 4. menetben kiütötte egykori legyőzőjét, a vereség Veit pályafutásának végét jelentette.

A profiboksz.hu információi szerint amerikai Yusaf Mack, aki a hétvégén a 4. menetben elintézte DeAndrey Abront – őt Erdei egy éve pontozással verte – kikiáltotta magát a súlycsoport legjobbjának, és Chad Dawsonól Garayig mindenkit kioszott, de a leginkább Erdeit gyalázta.

yusaf

Az eddigi 32 profi meccsén 28-szor győztes Mack szerint Erdei egy felhizlalt középsúlyú, a súlycsoport leggyengébb világbajnoka, akit átsimogattak címvédésről címvédésre, akinek lépnie kéne és végre meg kellene vernie valakit. Ha kell, az amerikai Németországba is elmegy, és kiüti a veretlen világbajnokot.