Erdei gyenge, nem világbajnok

2009.06.08. 21:11
A német Jürgen Brähmer a hétvégén másfél perc alatt elintézte olasz ellenfelét, és most az általa méltatlanul világbajnoknak tartott Erdei Zsoltot akarja. A két Universumos bokszoló összecsapásának klubjuk is örülne.

Az EBU félnehézsúlyú övéért rendezett szombati meccsen Jürgen Brähmer alig másfél perc alatt kiütötte Antonio Brancaliont. A  német már a 12. másodpercben padlóztatta ellenfelét, de az akkor még felállt.

000 DV481709

Bő tíz másodperccel később is, majd még egyszer térden volt az olasz. A harmadik után a menet felénél (1 perc 23 másodperc után) a mérkőzésvezető leléptette a motiválatlan és erőtlen Brancaliont. Az oberhauseni közönség ennél többet várt, kifütyülték az olaszt.

Brähmert ez nem érdekelte, a német még idén szeretne megmérkőzni Erdei Zsolttal a WBO félnehézsúlyú címéért. A Bild korábban úgy vélte, Brähmer győzelme esetén létrejöhet a címmeccs.

A német a győzelemmel kötelező kihívója lett a WBA világbajnokának, Hugo Hernan Garaynak, mégis valószínűbb, hogy a magyar világbajnokkal mérkőzik legközelebb. Brähmer erről magabiztosan, fölényesen nyilatkozott, szerinte a gyenge Erdei nem érdemelte meg a WBO világbajnoki címét.

Brähmer szeptember 12-én vagy 26-án bokszolna a 35 éves Erdeivel. A Németországban népszerű magyarra nagyon nehéz mérkőzés vár, bár a lap azt is hozzátette, Erdei más kaliberű ellenfél, mint az olasz volt.

Az Erdei-Brähmernek örülne Klaus-Peter Kohl, az Universum tulajdonosa is, Brähmer győzelmével két német világbajnoka lehetne, míg Erdei – aki már sokat beszél a visszavonulásáról – győzelmével világbajnokként búcsúzhatna a klubtól. A lecsengő televíziós szerződések miatt mindkét variáció jó tárgyalási alap lenne Kohlnak.

erdei3

A 30 éves Brähmer az egyik legnagyobb bokszolónak számít hazájában. Eddigi mérlege 35 mérkőzésből 33 győzelem, ebből 27-et kiütéssel. Egyik vereségét a Boksz Világszövetség, a WBA argentin világbajnokától, Hugo Hernan Garaytól szenvedte el tavaly novemberi címmeccsükön. Erdei már 2004-ben és 2005-ben szoros pontozással, de legyőzte az argentint.