Újabb magyar akarja kivégeztetni magát

2009.06.25. 14:12 Módosítva: 2009.06.25. 14:13
Herbie Hide kijelentette: egyszer még szeretne világbajnok lenni, címmeccséig egy nyolcmenetes felhozó meccset vív Halász Gáborral. A magyart az angolnál gyengébb bokszolók is kiütötték, nehéz elképzelni, mire számít. Hide a második a két komoly szervezet ranglistáján.

Ami nem sikerült tavaly márciusban Nagy Hóhér Józsefnek, összejött Halász Gábornak: összecsaphat a WBO korábbi nehézsúlyú világbajnokával, a 37 éves angol Herbie Hide-dal. Amikor a hír egy éve felröppent, sokan féltették a magyar öklöző egészségét.

Hide ugyanis korábbi önmagát idézte, kirobbanó formában volt, és a Nagy helyére lépõ Rüdiger Mayt nagyon simán verte, már a második menetben vége lett a küzdelemnek. Ott ütötte a németet, ahol csak érte.

Hide akkor vélhetõen jobb korszakában volt, mert sorra nyerte kiütéssel a meccseit, azóta viszont csak egyet fejezett be idő elõtt, négyet pontozással nyert.

A 31 éves Halász Gábornak feltehetõen ez adott esélyt., bár lehet, hogy túl bátor volt a meccs elvállalásához. A szekszárdi Halászt ugyanis a nagyobb nevek közül Mario Veit és Firat Arszlan is kiütötte, utóbbi a második menetben - őt most gyengébben jegyzik a rangsorokban, mint Hide-ot -, és itthon sem tartozott a jó ökölvívók közé, Popovics Tamás is kiütötte például a magyar bajnoki címért.

Nem tudni, milyen motiváció lehetnek a huszonhat győzelem mellett tizenkét vereséggel rendelkező Halásznak, de a völklingeni gálán hatalmas meglepetés lenne, ha nyerne. Már akkor elégedett lenne magával, ha végigállja az angol pofonjait. Az Eurosport péntek este közvetíti a gálát.

Erős Lajos mellett - ő Vitalij Klicskót hívta ki, két menetig bírta - még pár magyar próbálkozott neves bokszolók ellen, de általában rossz véget ért.

Az eddig négy vereséget begyűjtő Hide a napokban egyértelművé tette, hogy a cirkálósúly világbajnoka akar lenni. “Mindegy ki jön, mert senkinek nincs esélye ellenem, mert én még egyszer világbajnok akarok lenni” - jelentette ki a csütörtök délutáni mérlegelés előtt.

A német Bild szerint már ekkor igyekszik megfélemlíteni majd riválisát. Edzője, Graciano Rochigianni csak annyit mondott a lapnak, maximálisan felkészült a mérkőzésre, és el sem tudja képzelni, hogy ne üsse ki ellenfelét.

Hide két komoly szervezetnél - WBC, WBO - a második helyen áll, vagyis még egy helyet kell előrelépnie, hogy kötelező kihívó lehessen. Sokan úgy tartják, neki nem a nehézsúlyban van a helye, hanem eggyel lejjebb. Vitalij Klicsko ellen is azért fejezte be a második menetben - ez volt harmadik címvédése -, mert neki a nehézsúlyú ütések túl erősek voltak, pluszsúlyokat kötött magára, vagy rakott a sapkája alá, hogy egyáltalán szerepelhessen a kategóriában.

Hide nemcsak a ringben, szövegben is erős, mert ahogy a profiboksz.hu idézi, szerinte a német Marco Huck nem mert kiállni ellene, és a Klicskókra pályázó David Haye is menekül előle.