Balzsay Klicskóval készül címvédésére

2009.07.13. 16:54
A harmadik címvédésére készülő Balzsay Károly ökölvívót Ausztriába rendelte augusztus elejétől edzője, Fritz Sdunek. A német szakember Vitalij Klicskót is vb-meccsre készíti, egymás után kesztyűznek.

A WBO nagyközépsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly nem Németországból, hanem ausztriai edzőtáborból érkezik augusztusi, budapesti címvédésére. Ellenfele az orosz származású Robert Stieglitz lesz, aki kétszer már volt vb-cím közelében, de elbukott Alejandro Berrióval és Librado Andradéval szemben is.

Fritz Sdunek edző már lefoglalta a szállást, augusztus harmadikától két héten keresztül Tirolban, Kitzbühel mellett gyakorol Balzsayval.

A napokban harmincéves magyarnak nem akárki lesz az edzőtársa: Vitalij Klicsko, a WBC nehézsúlyú világbajnoka.

Sdunek őt a szeptember 12-ei, David Haye elleni összecsapására készíti fel, közben viszont nem akarta magára hagyni egyik kedvenc magyar tanítványát. Haye a másik Klicskóval akart bokszolni, de állítólag megsérült, így lemondta a Schalke-stadionbeli fellépést. Utána került képbe a báty.

„Hízelgő, hogy Fritz ennyire ragaszkodik hozzám – mondta Balzsay Károly. – Még sohasem készültem Vitalijjal profiként, de amikor 1998-ban amatőrként egy hetet Hamburgban, az Universumnál töltöttem, már találkoztam vele. Szimpatikusnak tűnt, nagyon várom a közös munkát. Az biztos, hogy egymás ellen nem kesztyűzünk, az is valószínű, hogy egyszerre sem, de csak ketten leszünk, akikre Sduneknek figyelnie kell.”

A következő két hétben egyelőre még az erősítésé és a futásé a főszerep Balzsaynál, július 27-én kezdődnek a kesztyűs tréningek. Rangos partnerrel: az Universum döntése értelmében Balzsay az első héten a félnehézsúlyú EBA-bajnok Aleksy Kuziemskivel gyakorolhat Hamburgban.