Kótai Mihály három év után újra bokszol

2009.07.13. 13:07
Az IBO és a WBF egykori nagyváltósúlyú bajnoka egy várpalotai gálán küzd újra július 25-én. Kótai 2006-ban vívott profi mérkőzést utoljára, pontozással kikapott a brit Steve Conwaytól. Júliusi meccsén középsúlyban vív 6 menetet, egyelőre ismeretlen ellenféllel.

Három év kihagyás után újra bokszol Kótai Mihály. Az IBO és a WBF korábbi nagyváltósúlyú bajnoka július 25-én, Várpalotán lép a szorítóba a Hazatérés gálán. Kótai 2006 márciusában harcolt utoljára, akkor Hartlepoolban elveszítette IBO-címét a brit Steve Conway ellen, aki viszont azóta összes mérkőzését bukta, köztük a Kovács Attilával vívott IBO-címmeccset is, három hónappal később.

Kótai meccse 6 menetes lesz, középsúlyban rendezik, egyelőre nem lehet tudni, ki lesz a profik között 32 győzelemmel, 3 vereséggel és egy döntetlennel álló magyar ökölvívó riválisa. A rendezvény mérlegelése a helyi Santa Fé bárban lesz, az ingyen megtekinthető mérkőzést a várpalotai várban rendezik.

„Nagyszerű dolog, hogy egy olyan népszerű és kiváló ökölvívó, mint Kótai Mihály, részt vesz a rendezvényünkön. Ellenfelét a következő napokban fogják bejelenteni” – mondta a monokli.comnak a svájci menedzser, Oliver Dütschler. A gála fő mérkőzése a svájci által menedzselt Vető Gábor könnyűsúlyú összecsapása lesz egy Mohesen Moradian nevű, teljesen ismeretlen bokszolóval.

Kótai idén tavasszal rendőrségi ügybe keveredett, egy barátjától akarta visszakérni a neki kölcsönadott pénzt, mire az fenyegetésért feljelentette, az ügyészség pedig zsarolásért vádat emelt a bokszoló ellen.