55 ezren nézhetik a Klicsko-Haye meccset

2009.07.17. 22:58
Az idősebbik Klicsko, Vitalij örökölte meg öccse ellenfelét, David Haye-t. Az időpont és a helyszín megvan, hacsak vissza nem lép megint az angol.

Megállapodott a világbajnoki címvédő Vitalij Klicsko és az angol David Haye menedzsmentje: szeptember 12-én mérheti össze erejét a két nehézsúlyú öklöző, hacsak Haye megint meg nem sérül.

Az angol ugyanis körülbelül három héttel a Vlagyimir Klicsko elleni meccs előtt lépett vissza, hátsérülésre hivatkozott, de páran azért gyorsan megjegyezték, egyetlen hivatalos papírt sem mutatott be bajáról. (A fiatalabbik Klicsko így 61 ezer néző előtt Ruszlan Csagejevet oktatta.)

A nagyszájú angolnak, aki már mindkét ukránt lefejezte egy plakáton, Vitalij Klicsko ellen sem lesz könnyebb dolga. A 37 éves versenyző négyéves kihagyás után, tavaly tért vissza, Samuel Peter legyőzésével rögtön a WBC világbajnoka lett, ezt az övet védte meg idén márciusban a kubai Gomez ellen, akit puhára vert, a kilencedik menetben ütötte ki.

A frankfurti stadion főnöke, Patrik Meyer elmondta, már két éve nagyon szerettek volna bokszmeccset rendezni, szerették volna, ha valamelyik Klicsko az orosz Valujevvel öklözik, de akkor nem jött össze. „Ennek is borzasztóan örülünk” – mondta a Bildnek.

A találkozót 55 ezren láthatják a helyszínen, Európában a második legnagyobb nézőszámot vonzza majd, ha telt ház lesz.

Megvan a visszatérő Kótai ellenfele

A gyenge mérleggel rendelkező – 3 győzelem, 35 vereség – Szabó Titusz lesz a július 25-én visszatérő Kótai Mihály ellenfele. Az egykori WBF és IBO nagyváltósúlyú bajnok hatmenetes találkozót bokszol Szabóval, elsődleges célja a formába lendülés, hiszen hosszú ideje nem lépett ringbe. A gála főmérkőzését a könnyűsúlyú tehetség Vető Gábor bokszolja.