Erdeit De La Hoya viszi Amerikába?

2009.07.31. 20:01
Az Universum és a Golden Boy Promotions megállapodott, bokszolóik egymás gáláin is felléphetnek. A január óta ellenfélre váró Erdei Zsolt is közelebb kerülhet egy ismert ellenfélhez.

Fontos megállapodást írt alá az Universum Box Promotion és a Golden Boy Promotions. A profiboksz.hu információi szerint a két cég megteremti a lehetőséget, hogy bokszolóik egymás gáláin is fellépjenek, nagyobb ismertséget szerezzenek.

Céljuk, hogy tovább erősítsék egymás piaci helyzetét valamint, közösen szerezzenek szponzorokat, televíziós társaságokat.

Első lépésként három bokszolónak, a WBO nagyváltósúlyú világbajnok Szergej Dzindziruknak, a WBA ideiglenes könnyűsúlyú világbajnok Marcos Maidanának és a középsúlyú Gennagyij Golovkinnak már együtt szervezik a meccseket.

erdei1

Oscar De La Hoya, a Golden Boy Promotions elnöke a világ egyik legjobb bokszistállójának nevezte az Universumot, bízik benne, hogy együtt még több világbajnokot tudnak kinevelni.

A megállapodás négy magyar bokszolót is érint, hiszen Erdei Zsolt, Balzsay Károly és a Bedák testvérek is az Universum versenyzői, a közeljövőben több esélyük lesz, hogy amerikai gálán lépjenek fel.

erdei2

Balzsay és a Bedák testvérek legközelebb augusztus 22-én Budapesten bokszolnak, míg Erdei Zsolt továbbra is várja, hogy rangjához megfelelő ellenfelet találjon neki klubja. A WBO veretlen világbajnoka január óta pihen, egyelőre maga sem tudja, mikor védheti meg legközelebb címét.