Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Bokszszentháromság a debreceni K-1 gálán

2009.08.05. 13:05
Az elmúlt tíz év meghatározó magyar ökölvívói közül Kótai Mihály ringbe lép, Erdei Zsolt a felkészítésében segít, míg Kovács István a meccsét vezeti az augusztusi gálán.

Az egykori WBF- és IBO világbajnok Kótai Mihály is ringbe lép az augusztus 19-i, debreceni K-1 gálán. A három év kihagyás után visszatért magyar bokszoló a román Mihai Macovei elleni meccsen marad eredeti sportjánál. Szakértők szerint a román kitűnő fizikai állapotban lévő, nagyot ütő bokszoló.

Kótai a nyár elején kezdte el a felkészülést – legutóbb 2006 márciusában lépett ringbe –, egy találkozón van túl, ezen hat menetben verte Szabó Tituszt. Mostani felkészítésében edzője mellett a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt is segíti.

Az elmúlt hetekben többször kesztyűztek együtt, a következő hetekre is terveznek közös tréninget. Kótai szerint ez óriási pluszt jelentett neki a felkészülésben. Célja, hogy jövőre már világbajnoki övért bokszoljon, így tisztában van vele, hogy arra a szintre elérjen, szükség van az ilyen felhozó meccsekre.

Kótai meccsén egy harmadik világbajnok is közreműködik, hiszen a találkozót Kovács „Koko” István vezeti. A gálára 2900 és 9900 forint között jegyeket kapni.